Venkelsalade met sinaasappel en komkommer

12 oktober 2016 (Laatst bijgewerkt: 5 december 2019)
Venkelsalade met sinaasappel en komkommer. Een heerlijke frisse, vegeatrsiche en gezonde salade die ook nog eens super makkelijk is.

Venkel is een groente waar veel mensen niet echt raad mee weten. De geur en smaak is lekker zoetig, maar wat kan je er nu precies mee? En waar smaakt het lekker bij? Het lekkerst vind ik venkel als het gewoon rauw is. Dun gesneden, lekker knapperig, zoet en fris. Je kunt het zelfs gewoon als rauwkost opeten. Deze venkelsalade met sinaasappel en komkommer vind ik daarom ook ontzettend lekker en is echt heel makkelijk. Deze keer heb ik mijn eigen ingemaakte komkommers erdoor gedaan, maar je kunt ook gewone komkommer dun erdoorheen snijden. Let op dat als je ingemaakte komkommers erdoorheen doet dat je ze dan goed laat uitlekken en geen extra azijn toevoegt, want het overheerst snel. Maar de combinatie van zoet, pittig en zurig vind ik zelf heel lekker in deze venkelsalade met sinaasappel en komkommer.

Wil je ook zelf je komkommers inmaken? Kijk dan hier hoe dat moet.

Venkelsalade met sinaasappel en komkommer

By Anna Kaptein Serves: 4
Prep Time: 30 minuten Cooking Time: 0 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 2 middelgrote venkelknollen
  • 1 komkommer of 1 pot ingemaakte komkommer
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 hand sinaasappels
  • 1 eetlepel witte wijnazijn (alleen wanneer je geen ingemaakte komkommer gebruikt)
  • pepermolen

Instructions

1

Was de venkel en snijd in dunne plakjes.

2

Was de komkommer en schaaf in dunne plakjes met rasp/kaasschaaf of als je ingelegde komkommer gebruikt laat de komkommer goed uitlekken.

3

Rooster de sesamzaadjes.

4

Snijd de boven- en onderkant van de sinaasappels inclusief wit velletje eraf. Ze de sinaasappels vervolgens op de snijplank en snijd in een ronde beweging de schil eraf. Zorg dat je zoveel schil eraf snijdt dat je het witte velletje ook meeneemt. Pak de sinaasappel in je hand en snijd de partjes tussen de witte velletjes uit. Herhaal dit totdat je alle partjes, zonder schilletjes, eruit hebt.

5

Knijp de overgebleven sinaasappel velletjes uit boven een kommetje en vang het sinaasappelsap op.

6

Meng het sinaasappelsap met de olijfolie en de azijn (indien je geen ingelegde komkommers gebruikt) en breng op smaak met wat peper en zout.

7

Meng alle ingrediënten door elkaar en garneer op een bord of een ondiepe schaal.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.