Kruidige worteltaart

worteltaart

Kruidige worteltaart

Een worteltaart is voor mij geslaagd als hij heerlijk smeuïg en kruidig is. In dit recept van kruidige worteltaart is dat zeker gelukt, met alle verschillende kruiden en roomkaas topping.

Kruidige worteltaart, ik ben er gek op. Als ik ergens koffie aan het drinken ben en ik neem er een stukje taart bij, dan kies ik meestal voor worteltaart. Helaas zijn er maar weinig plekken waar ik deze taart echt heel lekker vind. Vaak zien ze er prachtig uit en smaken ze prima. Maar als ik aan lekkere worteltaart denk, denk ik niet aan prima. Voor mij is hij geslaagd als hij lekker kruidig, fris en niet te droog is. Na een beetje experimenteren met verschillende variaties, denk ik dat ik mijn ideale recept van kruidige worteltaart met roomkaas heb gevonden. Kruidig, fris en niet te droog. Benieuwd of jullie daar ook zo over denken.

Beslag maken voor kruidige worteltaart met roomkaas

Voor het maken van deze kruidige worteltaart met roomkaas topping heb je eigenlijk wel echt een keukenmachine nodig zoals deze omdat je de kruiden, het meel, de geraspte gember en de geraspte wortel goed moet kunnen fijn maken en mengen. Heb je dit nu echt niet? Meng dan alles met een garde goed door elkaar en rasp de wortel met een grove handrasp zoals deze.

Muffins maken in plaats van worteltaart met kruiden?

In plaats van kruidige worteltaart is het ook erg leuk om  deze wortel muffins te maken. Wil je in plaats van deze worteltaart met kruiden of wortel muffins liever een gezonder recept zonder suiker? Probeer dan deze bananen muffins.

worteltaart

Kruidige worteltaart

Anna Kaptein
Een worteltaart is voor mij geslaagd als hij heerlijk smeuïg en kruidig is. In dit recept van kruidige worteltaart is dat zeker gelukt, met alle verschillende kruiden en roomkaas topping.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang Bakken
Porties 10 stukken

Ingrediënten
  

  • 450 gram biologische wortels
  • 3 stuks eieren
  • 300 gram bloem
  • 375 gram donkere basterdsuiker
  • 210 ml biologische zonnebloemolie
  • 3 cm geraspte gember
  • 150 gram grofgehakte walnoten + 12 halve walnoten
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • 1 stuk sinaasappel
  • 1 stuk limoen
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 gram roomkaas
  • 60 gram poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 150 graden.
  • Was en rasp de wortels fijn.
  • Schil en rasp de gember.
  • Vet een vierkante taartvorm in. (Rond mag natuurlijk ook)
  • Was en rasp de helft van de sinaasappel en de helft van de limoen en vang beide apart op.
  • Voeg de suiker, eieren, kruiden, gehakte walnoten, zout en zonnebloemolie samen. Voeg ook de sinaasappelrasp en limoenrasp toe. Klop met een mixer tot en luchtig beslag.
  • Voeg beetje bij beetje het bloem en bakpoeder toe en blijf goed mixen.
  • Voeg de geraspte wortel en gember toe en meng het beslag goed.
  • Schep het beslag in de ingevette vorm en bak in het midden van de oven in ongeveer 1 uur gaar.
  • Houd vanaf de 50 minuten de gaarheid in de gaten met een sateprikker. Komt deze er schoon uit dan is hij gaar.
  • Zet de oven uit en laat helemaal afkoelen.
  • Meng met een mixer de roomkaas, poedersuiker en het sap van de limoen goed door elkaar.
  • Stort de taart uit de vorm en bestrijk de bovenkant met het roomkaas mengsel.
  • Garneer de kruidige worteltaart met de halve walnoten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Misschien ook interessant

3 Reacties

  • Reageer
    Anne
    17 oktober 2016 at 09:13

    Oh wat een heerlijk recept, ik moet ook snel weer eens een worteltaart maken dat is namelijk al veel te lang geleden!

  • Reageer
    Heykoop
    3 november 2016 at 21:33

    Deze Lijkt me heerlijk ,ik heb er gisteren een gemaakt recept v Jamie Olivier maar net iets te vochtig van binnen en ik mijn wortels niet helemaal gaar ,heb je nog tips ? Deze gaat ik volgende keer ook eens maken

    • Reageer
      Anna
      4 november 2016 at 15:42

      Doordat de taart bij dit recept redelijk lang de oven in gaat op een lage temperatuur worden de wortels wel gaar. En er zitten verder niet veel vochtige ingrediënten in, waardoor die niet te vochtig wordt. Je zou volgende keer ook een wat lagere temperatuur kunnen proberen en wat langer er in laten? Ik weet niet wat het recept voorschreef? Succes!

    Laat een reactie achter

    Beoordeel het recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.