Aardbeien ricotta cake
Een heerlijke zomerse fris zoete aardbeien ricotta cake. Een makkelijk en snel cake recept met verse aardbeien, speltbloem en ricotta.
Er is geen fruitsoort wat meer zomers is dan aardbeien! Aardbeien hebben over het algemeen weinig tot niets nodig om lekker gevonden te worden. Toch is het leuk en lekker om eens met aardbeien te bakken. Van aardbeien kun je de mooiste en lekkerste taarten maken. Maar een aardbeien cake is ook zeker het proberen waard. Als je de aardbeien niet te klein snijd krijg je van die heerlijk halfzachte fris zoete aardbeien stukjes in je cake. Met een aardbeienontkroner zoals deze heb je vrij snel alle aardbeien schoongemaakt en daarna gesneden. De aardbeien zijn dan in combinatie met de ricotta is deze cake heerlijk luchtig en smeuïg.
Recepten met zomer fruit
Aardbeien zijn niet het enige fruit wat je in de zomer kunt verkrijgen. Andere heerlijke fruitsoorten die de zomer vertegenwoordigen zijn pruimen en kersen. Pruimen zijn net als aardbeien erg veelzijdig. Zo kun je er ook heerlijk mee bakken zoals in deze pruimen cake. Maar naast taarten en cakes kun je ook lekkere hartige recepten met pruimen maken. Zoals deze ietwat pittige pruimen chutney. Deze chutney is lekker bij hartige gerechten, bij de borrel of op een kaasplankje. Kersen zijn vooral in gebak zeker een aanrader. Probeer naast deze aardbeien ricotta cake ook eens deze fris zoete kersen monchou taart met amandel bodem.
Benodigde keukenmaterialen voor aardbeien ricotta cake
– Springvorm
– Aardbeien ontkroner
– Handmixer
– Mengkom
– Koksmes

Aardbeien ricotta cake
Ingrediënten
- 500 gram aardbeien
- 200 gram speltbloem
- 200 gram roomboter op kamer temperatuur
- 200 gram suiker
- 150 gram ricotta
- 3 stuks eieren
- zakje vanille suiker
- 10 gram bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd ze dor midden of in kwarten, afhankelijk van de grootte.
- Vet een springvorm in en bestuif met wat bloem.
- Mix de suiker, de vanille suiker en de boter met een keukenmixer tot een romige massa.
- Voeg vervolgens de eieren toe en mix weer goed tot een glad beslag.
- Voeg beetje bij beetje de spelt bloem toe terwijl je blijft mixen.
- Voeg de ricotta toe en mix deze ook goed door.
- Voeg het bakpoeder toe en mix goed erdoor.
- Voeg als laatste een snufje zout en mix ook goed door.
- Spatel vervolgens de helft van de aardbeien voorzichtig door het beslag.
- Doe het beslag in de springvorm en maak glad met de bolle kant van een lepel.
- Verdeel de rest van de aardbeien in één laag over de cake. Werk van binnen naar buiten.
- Zet in het midden van de oven en bak de aardbeien ricotta cake in 30 – 35 mooi goudbruin.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties