Bieten pannenkoekjes met gepaneerde halloumi en veldsla

Een verrassende en kleurrijke salade met bietenpannenkoekjes, gepaneerde halloumi en veldsla. Door de boekweit pannenkoekjes en krokante halloumi een voedzaam en volwaardig vegetarisch hoofdgerecht.

Bieten pannenkoekjes met gepaneerde halloumi en veldsla

Een verrassende en kleurrijke salade met bietenpannenkoekjes, gepaneerde halloumi en veldsla. Door de boekweit pannenkoekjes en krokante halloumi een voedzaam en volwaardig vegetarisch hoofdgerecht.

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap een recept kiezen en koken van Culi Sandra. Sandra is een echte bourgondiër en houdt ontzettend van lekker eten én koken. Op haar site vind je dan ook recepten voor allerlei momenten. Van hoofdgerechten, salades, lunches en hapjes tot aan de meest lekkere baksels. Genoeg keuze dus. Ik heb uiteraard een vegetarisch recept met seizoensgroenten uitgekozen om te maken. Het werden de spinazie pannenkoeken met halloumi en avocado. Een heerlijk recept! Mijn variatie werden deze bieten pannenkoekjes met gepaneerde halloumi en veldsla.

Krokante halloumi

Halloumi is een ietwat ziltige kaassoort die heel geschikt is om te bakken of grillen. Dus ook om te paneren. Voor dit recept heb ik er heerlijke krokante halloumi schnitzels van gemaakt. Ik heb de halloumi in plakjes gesneden, gepaneerd met panko en krokant gebakken. Een lekkere aanvulling op de salade en boekweit bieten pannenkoekjes. Alles samen maakt het tot een goede maaltijdsalade.

Boekweit bieten pannekoekjes

De bieten pannenkoekjes in deze salade zijn gemaakt volgens dit recept van boekweit bieten pannenkoekjes. Gebruik voor deze salade de helft van het recept.

Bieten pannenkoekjes met gepaneerde halloumi en veldsla

By Anna Kaptein Serves: 3 - 4 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 45 minuten Total Time: 1 uur

Ingredients

  • ingrediënten boekweit bieten pannenkoekjes (recept via link in tekst boven)
  • 225 gram halloumi
  • 85 gram veldsla
  • 1/2 komkommer
  • 50 gram walnoten
  • 150 gram cherry tomaatjes
  • 1 ei
  • 50 gram panko
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructions

1

Maak en bak de bieten pannenkoekjes volgens de link naar het recept in de tekst boven.

2

Snijd de halloumi in plakken van ongeveer 1 cm.

3

Scheid het ei en vang het eiwit op in een plat bakje. Voeg wat zout toe en roer met een vork goed door.

4

Doe de bloem ook in een plat bakje.

5

Doe de panko ook in een plat bakje.

6

Paneer de plakken halloumi door de halloumi eerst door het bloem te halen, daarna door het eiwit te halen en daarna door de panko. Herhaal dit met alle plakken halloumi en leg op een bord.

7

Verwarm de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

8

Als de olie goed heet is leg je alle gepaneerde plakken halloumi voorzichtig in de pan.

9

Bak de halloumi 2 a 3 minuten per kant totdat ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.

10

Laat uitlekken op keukenpapier.

11

Maak van de yoghurt, mayonaise, mosterd en honing een dressing en breng op smaak met wat zout en peper.

12

Was de komkommer en snijd in kwarten.

13

Was de cherrytomaatjes en snijd in tweeën.

14

Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak grof.

15

Meng de veldsla, de komkommer en de dressing door elkaar.

16

Verdeel de bieten pannekoekjes over een grote platte salade schaal.

17

Verdeel daarover heen de salade van veldsla. Zorg dat de bieten pannenkoekjes aan de randen nog zichtbaar zijn.

18

Verdeel de tomaatjes over de salade en bestrooi met de walnoten.

19

Leg als laatste de gebakken en gepaneerde halloumi op de salade van veldsla en bieten pannenkoekjes en serveer.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.