Gevulde sweet dumpling pompoen
Een vegetarisch hoofdgerecht waarmee je zeker indruk maakt! Deze gevulde sweet dumpling pompoen ziet er niet alleen lekker uit, maar smaakt ook goed. Gevuld met bulgur, rozijnen en gorgonzola.
De sweet dumpling is een pompoensoort die je niet zo vaak tegen komt. Het is een prachtige pompoen die je makkelijk voor sier pompoen zou aanzien. De sweet dumpling pompoen heeft een zachte smaak en een wat stevigere structuur. Omdat hij er zo prachtig uitziet is het leuk deze pompoen te vullen. Voor het maken van de vulling heb je een pan met dikke bodem nodig. Ik gebruik het liefste zelf deze pan met dikke bodem. In dit recept van gevulde sweet dumpling pompoen heb ik hem gevuld met bulgur, rozijnen en gorgonzola. Een heerlijk vegetarische hoofdgerecht wat er prachtig uitziet tijdens bijvoorbeeld het kerstdiner. Een feestje op je bord. Hoezo kan je met vegetarische gerechten geen indruk maken?
Recepten voor vegetarische hoofdgerechten
Op zoek naar meer vegetarische hoofdgerechten? Probeer ook eens deze hartige tarte tatin van rode ui en gorgonzola of deze stamppot paksoi met zoete aardappel en krokante portobello. Net als de gevulde sweet dumpling pompoen ook een feestje op het bord!
Benodigde keukenmaterialen voor het vullen van pompoen
– Koksmes
– Pan met dikke bodem
– Bakkwastje
Gevulde sweet dumpling pompoen
Ingrediënten
- 2 stuks kleine sweet dumpling pompoenen
- 75 gram rozijnen
- 250 gram bulgur
- 65 gram gorgonzola
- 1 stuk ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 takjes tijm alleen de blaadjes
- 500 ml groentebouillon
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 10 gram verse peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bovenkanten van de pompoenen af als zijnde de deksel.
- Hol de pompoenen uit en verwijder alle draden en pitten. Hol ze nog verder uit en bewaar het vruchtvlees van de pompoen.
- Snijd het vruchtvlees van de pompoen fijn.
- Zet de rozijnen in een bakje met water zodat ze net onder staan en laat ze hierin wellen.
- Snipper de ui en de knoflook fijn.
- Zet een pan met dikke bodem en een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en laat deze een paar minuten fruiten.
- Voeg daarna ook de knoflook en de blaadjes tijm toe. Giet vervolgens de groentebouillon erover heen en doe de bulgur en het vruchtvlees van de pompoen in de groentebouillon. Laat de bulgur op laag vuur in 20 minuten gaar koken.
- Zet ondertussen de uitgeholde pompoenen en deksels op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Smeer de binnenzijden van de pompoenen en de deksels helemaal in met olijfolie en bestrooi met wat zout en peper.
- Laat de pompoenen 20 minuten in de oven voor garen.
- Laat de rozijnen uitlekken en roer deze door de bulgur heen als deze gaar is.
- Snijd of brokkel de gorgonzola in kleine stukjes en roer ook door het bulgur mengsel heen.
- Breng zo nodig nog extra op smaak met zout en peper.
- Vul de pompoenen met het bulgur mengsel. Er mag gerust een bult zichtbaar zijn. Strooi als laatste het amandelschaafsel erover heen.
- Laat de pompoenen gevuld met het bulgur mengsel nog 20 minuten garen in de oven.
- Hak de peterselie fijn en bestrooi de gevulde sweet dumpling pompoenen als ze uit de oven komen en voordat je ze serveert met de peterselie.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties