Hoe maak ik pruimen in? Pruimen chutney

Hoe maak ik pruimen in? Maak deze heerlijke pruimen chutney en geniet heel het jaar door van pruimen. Lekker bij een kaasplankje, bij de borrel of verschillende hartige gerechten.

Hoe maak ik pruimen in? Pruimen chutney

Hoe maak ik pruimen in? Maak deze heerlijke pruimen chutney en geniet heel het jaar door van pruimen. Lekker bij een kaasplankje, bij de borrel of verschillende hartige gerechten.

Het is weer pruimen seizoen! Het pruimen seizoen loopt ongeveer van juli tot en met september. En dat betekent altijd heel veel pruimen in deze maanden. Maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik kijk er zelfs altijd naar uit, omdat ik nog zoveel pruimen recepten op mijn wensen lijst heb staan. Deze pruimen chutney is er daar een van. Ik krijg wel eens de vraag; hoe maak ik pruimen in? Vaak denk je dan alleen aan pruimen jam. Maar pruimen chutney vind ik zelf een hele lekkere manier. Ik ben zelf nogal een hartig liefhebber, dus mij maak je gelukkiger met chutney dan met jam. Heerlijk op brood met kaas of bij kaasplankje.

Weckpotten

Als je de weckpotten die je gaat gebruiken van te voren goed steriliseert door ze 15 minuten uit te koken, kan je de pruimen chutney daarna makkelijk een jaar bewaren. Je kan lege jampotjes hiervoor gebruiken, of wat mooiere speciale weckpotten hiervoor gebruiken. Deze met beugelsluiting gebruik ik zelf ook regelmatig, als ik bijvoorbeeld een pot pruimen chutney cadeau wil doen.

Benodigde keuken materialen:
Weckpotten
Wecktang
– Grote pan met water


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Pruimen chutney

By Anna Kaptein Serves: 2 potten
Prep Time: 30 minuten Cooking Time: 1 uur Total Time: 1,5 uur

Ingredients

  • 600 gram ontpitte pruimen
  • 1 appel
  • halve rode peper
  • 2 theelepels fijn geraspte gember
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 150 gram suiker
  • 1 rode ui
  • 2 schone gesteriliseerde weckpotten of jam potjes (kan je zelf uitkoken in water)

Instructions

1

Snijd de ontpitte pruimen in kleine stukjes en doe ze in een pan met dikke bodem.

2

Snipper de rode ui heel fijn en doe ook in de pan.

3

Snijd het halve pepertje heel fijn en doe ook in de pan.

4

Rasp de gember met de fijne rasp en voeg ook toe.

5

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Doe ook in de pan.

6

Voeg de suiker en de azijn toe en zet de pan op een laag vuur en breng aan de kook.

7

Laat een uur zachtjes doorkoken.

8

Doe de chutney in de twee gesteriliseerde wechpotten.

9

Sluit te goed af en zet ze gelijk op de kop totdat ze zijn afgekoeld.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.