Wortel inmaken
Zelf wortel inmaken. Heerlijk en leuk om te doen! Zoetzure ingemaakte wortel is heerlijk in salades, op broodjes of bij verschillende hartige gerechten.
Wortels inmaken is een manier om wortels langer te bewaren en ze smaak te geven. Door wortels in te maken in azijn, suiker, zout en kruiden, ontstaat er een heerlijke smaak en textuur die langer houdbaar is dan verse wortels. Bovendien zijn ingemaakte wortels een gezonde snack en kunnen ze gebruikt worden als smaakmaker in verschillende gerechten, zoals salades, sandwiches, hamburgers, taco’s en wraps. Het inmaken van wortels kan ook een leuke hobby zijn als je geïnteresseerd bent in het conserveren van voedsel en experimenteren met verschillende smaken en ingrediënten.
Wortels snijden voor het inmaken
Voor het inmaken van de wortel is het het lekkerste om de wortel in dunne plakjes te snijden. Dit kun je het beste doen met een mandoline zoals deze of een keukenmachine zoals deze. Heb je deze niet? Zorg dan dat je mes heel scherp is zodat je gemakkelijk en snel alle wortels in plakjes kan snijden.
Wortel inmaken in zuur
Het inmaken van wortels in zuur is een populaire methode van conserveren. De ingemaakte wortels zijn heerlijk als bijgerecht bij een maaltijd of als een gezonde snack tussendoor. Ze zijn ook een geweldige toevoeging aan salades, sandwiches en andere gerechten. Het inmaken van wortels in zuur is een eenvoudige en smaakvolle manier om dit gezonde groenten te bewaren en te genieten van de smaak en voedingswaarde.
Zoetzure wortel en andere zoetzure groenten
Ben je na het maken van deze zoetzure wortel op zoek naar meer recepten van zoetzure groenten? Probeer dan zeker ook eens deze zoetzure rode bietjes, deze zoetzure komkommer of deze ingemaakte radijsjes.
Benodigde keuken materialen voor ingemaakte wortel
– Weckpotten
– Mandoline of
– Keukenmachine
– Wecktang
– Dunschiller
Wortel inmaken
Ingrediënten
- 700 gram wortelen
- 500 ml azijn
- 500 ml water
- 85 gram suiker
- 2 blaadjes laurier
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel venkelzaad
- paar stuks peperkorrels
Instructies
- Schil de wortelen en snijd deze met een mandoline of met een hele scherp mes in plakjes.
- Doe de plakjes wortel in een gesteriliseerde weckpot.
- Breng de azijn samen met het water, de suiker en de specerijen in een steelpannetje aan de kook.
- Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en giet inmaakvocht samen met de specerijen daarna over de wortel heen.
- Laat de zoetzure ingemaakte wortel 24 uur staan voordat je het gaat eten, zo kunnen de smaken goed in trekken.
- De ingemaakte wortel is zeker 3 maanden in een afgesloten pot houdbaar. Na openen in de koelkast bewaren.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties