Flammkuchen met groene asperges

21 april 2023
Kleurrijke flammkuchen met groene asperges, tomaatjes en geitenkaas crème. Een heerlijk vegetarisch flammkuchen recept.

Flammkuchen met groene asperges

Kleurrijke vegetarische flammkuchen met groene asperges, tomaatjes en geitenkaas crème. Een heerlijk vegetarisch flammkuchen recept.

Flammkuchen is een dun en knapperige platbrood dat oorspronkelijk uit de Elzas-regio in Frankrijk komt en ook populair is in Duitsland. Het wordt vaak vergeleken met pizza, maar in plaats van tomatensaus wordt Flammkuchen traditioneel gemaakt met een romige mengsel van crème fraîche, dun gesneden uien en spekreepjes. Omdat deze flammkuchen met groene asperges helemaal vegetarisch is, heb ik van de crème fraiche een geitenkaas crème gemaakt voor extra smaak. Dit doe je heel gemakkelijk door de crème fraiche, de geitenkaas en de knoflook in een keukenmachine zoals deze fijn te malen tot een gladde crème.

Groene asperges roosteren voor op flammkuchen

Voor deze flammkuchen met groene asperges heb ik ervoor gekozen om de groene asperges eerst te roosteren in de oven met citroenrasp. Je kan ze in plaats daarvan ook eerst grillen op een grillplaat zoals deze of in een grillpan zoals deze. Of je grilt ze op de barbecue en maakt er daarna een flammkuchen van. Welke methode je ook kiest, het is wel nodig om de groene asperges vooraf te bereiden voordat je ze op de flammkuchen legt, anders blijven ze te taai en hard.

Vegetarische recepten met groene asperges

Ben je na het maken van deze flammkuchen met groene asperges op zoek naar meer vegetarische recepten met groene asperges? Maak dan ook eens deze salade met geroosterde groene asperges en spinazie of deze hartige taart met groene asperges.

Benodigde keukenmaterialen voor flammkuchen met groene asperges

Koksmes
Vergiet
Dunschiller
Citroen rasp
Koksmes
Keukenmachine

Kleurrijke flammkuchen met groene asperges, tomaatjes en geitenkaas crème. Een heerlijk vegetarisch flammkuchen recept.

Flammkuchen met groene asperges

Anna Kaptein
Kleurrijke vegetarische flammkuchen met groene asperges, tomaatjes en geitenkaas crème. Een heerlijk vegetarisch flammkuchen recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram groene asperges
  • 1 rol flammkuchen deeg
  • 1 stuk kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 mespunt chilivlokken
  • 10 stuks cherry tomaatjes
  • 1 stukl biologische citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de groene asperges, maak ze goed droog en schil, zo nodig, de onderkanten een beetje. Is vooral nodig als ze wat ouder en taaier zijn.
  • Verdeel de groene asperges over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en verdeel het rasp over de groene asperges.
  • Besprenkel de groene asperges royaal met olijfolie en bestrooi met wat zout en versgemalen peper.
  • Rooster de groene asperges 15 minuten in de oven. Laat daarna iets afkoelen. Laat de oven wel aan staan.
  • Maak ondertussen de geitenkaas crème door de creme fracihe samen met de chilivlokken en de geitenkaas in de keukenmachine te doen.
  • Pers het teentje knoflook met de knolookpers uit en voeg ook toe.
  • Mix het geheel in de keukenmachine tot je een gladde geitenkaas crème hebt.
  • Was de tomaatjes en snijd ze in plakjes.
  • Schil de ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Leg een nieuw vel bakpapier op je bakplaat. Rol hier het flammkuchen deeg op uit.
  • Besmeer het flammkuchen deeg met de geitenkaas crème.
  • Verdeel daar overheen de uien ringen en daarna de groene asperges.
  • Verdeel als laatste de plakjes cherry tomaat over de flammkuchen en rooster de flammkuchen met groene asperges in 15 minuten in de oven tot de korst bruin en knapperig is.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.