Vegetarische hoofdgerechten

Hartige taart met groene asperges

Een echte lente quiche deze hartige taart met groene asperges en geitenkaas. Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of tijdens een lunch of picknick.

Hartige taart met groene asperges

Een echte lente quiche deze hartige taart met groene asperges en geitenkaas. Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of tijdens een lunch of picknick.

Groene asperges

Het groene goud! Naast de klassieke witte asperges zijn de groene asperges net zo lekker, of zelfs misschien lekkerder. Naast het kleur verschil van beide asperges groeien ze ook anders. Waar witte asperges juist onder de grond groeien, doen de groene asperges dit juist boven de grond. Ook de bereidingswijze verschilt vaak. Groene asperges hoef je meestal niet te schillen en zijn ook gegrild, geroosterd of gebakken erg lekker. Bij witte asperges is de klassieke wijze van de asperges koken of stomen in de oven, zoals bij dit recept van witte asperges in folie, of sous vide gegaard, zoals bij deze recepten, eigenlijk het allerlekkerst.

Hartige taart

Een hartige taart of quiche met groene asperges is een heerlijke manier om je groene asperges te bereiden. In dit recept rooster ik de asperges in de oven, wat niet alleen makkelijk, maar ook erg lekker is. In plaats van roosteren is het ook erg lekker de asperges te grillen op de grill of de BBQ. Vervolgens is het nog maar weinig werk om van de geroosterde of gegrilde asperges een hartige taart te maken.

Hartige taart met groene asperges

By Anna Kaptein Serves: 6 - 8 stukken
Prep Time: 40 minuten Cooking Time: 15 minuten Total Time: 55 minuten

Ingredients

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 400 gram groene asperges
  • 3 eieren
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 ml slagroom
  • rasp van een halve biologische citroen
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Verwijder de onderkanten van de groene asperges en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Meng het citroenrasp door de olijfolie en besprenkel over de groene asperges.

4

Bestrooi met wat peper en zout en rooster in 15 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn. Zet vervolgens tot gebruik apart.

5

Vet ondertussen een quiche vorm of springvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Leg hier een vel bakpapier op en doe hier blind bak bonen of gewone droge bonen in.

6

Bak de bodem 10 minuten in de oven. Haal de bodem eruit en laat iets afkoelen.

7

Breek ondertussen de eieren in een kom. Verkruimel de geitenkaas en voeg samen met de slagroom toe. Kluts goed door elkaar.

8

Giet het eier- en geitenkaas mengsel in de quiche vorm. Verdeel vervolgens de groene asperges in een waaiervorm over de quiche en bak in ongeveer 25 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is.

9

Serveer de hartige taart met groene asperges.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.