Shakshuka geitenkaas met tuinmelde en paprika

Een heerlijke vegetarische shakshuka geitenkaas met tuinmelde en paprika. Geen tuinmelde in huis? Vervang de tuinmelde dan door spinazie of snijbiet. Een makkelijk en heerlijk eenpansgerecht.

Shakshuka geitenkaas met tuinmelde en paprika

Een heerlijke vegetarische shakshuka geitenkaas met tuinmelde en paprika. Geen tuinmelde in huis? Vervang de tuinmelde dan door spinazie of snijbiet.

Rode of groen tuinmelde

Tuinmelde is een bladgroente die zowel rood als groen te krijgen is. Tuinmlede eet je als spinazie. Heb je daarom geen tuinmelde in huis of kan je er niet aankomen? Vervang dan de tuinmelde door spinazie of snijbiet. Dit recept van shakshuka geitenkaas met tuinmelde en paprika heb ik van rode tuinmelde gemaakt. Qua smaak proef je geen verschil maar de rode tuinmelde ziet er zo prachtig uit. Deze lasagne van tuinmelde is bijvoorbeeld ook erg lekker. Ik hou ontzettend van shakshuka’s en variaties op dit recept.

Shakshuka

Van origine is shakshuka eigenlijk een ontbijtgerecht, maar ik eet het als lichte avondmaaltijd. Het fijne aan shakshuka is dat het een snel en makkelijk eenpansgerecht is, wat ideaal is wanneer je weinig tijd hebt maar wel gezond wilt eten. In de originele shakshuka komt nauwelijks verse groenten voor, maar ik vind het een ideale maaltijd om verse groenten in te verwerken. Shakshuka met snijbiet maak ik bijvoorbeeld ook graag. Door de combinatie van bonen, verse groenten en ei is het een volwaardige vegetarische maaltijd.

Shakshuka geitenkaas met tuinmelde en paprika IMG 7201 1

Shakshuka van tuinmelde, oranje paprika en geitenkaas

By Anna Kaptein Serves: 3 - 4 personen
Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • 2 el olie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eieren
  • 2 oranje paprika's (1 klein gesneden en 1 in rondjes gesneden)
  • eventueel 1 (rood) pepertje
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • mespuntje cayennepeper
  • 800 gr tomatenblokjes in sap (uit blik)
  • 400 gram kidneybonen (uit blik)
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 500 - 700 gram (rode) tuinmelde

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 190C .

2

Snipper de ui en knoflook. Snijd 1 paprika in blokjes en snijd het pepertje fijn.

3

Verhit de olie in een (ovenbestendige) pan.

4

Fruit hierin de ui, fijngesneden paprika en het pepertje zachtjes tot de paprika zacht is en de ui glazig.

5

Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten mee.

6

Voeg de komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe en fruit 1 minuutje mee.

7

Voeg nu de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten op halfhoog vuur pruttelen zodat de tomatensaus iets indikt.

8

Verdeel de ringen van de tweede paprika over de pan.

9

Was ondertussen de tuinmelde en pluk de blaadjes van de stengel. Als het dunne stengels zijn kun je ze fijnsnijden en meekoken en als ze erg dik zijn niet.

10

Voeg na 5 minuten de fijngesneden stengels tuinmelde toe en na weer 5 minuten de blaadjes tuinmelde toe aan de pan en roer goed door.

11

Breng op smaak met zout en peper.

12

Giet nu, als je geen ovenbestendige pan hebt gebruikt, het mengsel over in een ruime ovenschaal.

13

Maak met een lepel 5 holletjes in de tomatensaus en breek boven ieder holletje een ei.

14

Brokkel de geitenkaas in kleine stukjes en verdeel over de pan of schaal.

15

Bestrooi ze met zout en peper en zet het 7-9 minuten in het midden van de oven, tot het eiwit net gestold is maar de dooier nog zacht.

16

Serveer het gerecht in de pan of ovenschaal met knapperig brood erbij, waarmee iedereen in deze heerlijke saus met eieren kan dopen. Je kunt natuurlijk ook voor iedereen een individueel schaaltje maken.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.