Orzo met pompoen, spinazie en burrata
Romige orzo met pompoen, spinazie en burrata op smak gebracht met verse salie. Een heerlijk vegetarisch recept vol verse groenten.
De herfst op je bord, dat is dit recept van orzo met pompoen, spinazie en burrata. Een heerlijk hartverwarmend bord vol groenten, kleur, smaak én voedingstoffen. En het ideale gerecht om je kinderen gemakkelijk veel groenten te laten eten, zeg ik uit eigen ervaring.
Waarom pompoen en salie een perfecte match zijn
De combinatie van pompoen en salie is een echte klassieker. En niet voor niets. De zoetheid van de pompoen combineert hee goed met de aardse, kruidige smaak van de salie. Snijd de salie blaadjes fijn en fruit ze mee met de ui en de knoflook, zo geeft de salie al zijn smaak af aan de olie, wat weer zorgt voor veel smaak in de orzo met pompoen.
De perfecte pan voor orzo
Voor dit gerecht raden we een pan met een dikke bodem aan. Of je nu kiest voor deze pan, onze favoriet, of een vergelijkbare pan, een dikke bodem voorkomt aanbakken. Houd de pan in beweging, zoals bij risotto, om ervoor te zorgen dat elk ingrediënt perfect gaar is. Orzo heeft ook de neiging snel gaar te worden, dus houd het goed in de gaten tijdens het koken. Wordt de orzo te droog naar je zin? Voeg dan nog een beetje extra vocht toe.
Vegetarische recepten met pompoen
Ben je na het maken van deze orzo met pompoen, spinazie en burrata op zoek naar meer vegetarische recepten met pompoen? Probeer dan ook eens deze wraps met miso pompoen uit de oven of deze pompoen stamppot met andijvie en champignons.
Benodigde keukenmaterialen voor pompoen orzo
– Pan met dikke bodem (deze gebruik ik zelf)
– Koksmes
– Houten pollepel
– Soeplepel
Orzo met pompoen, spinazie en burrata
Ingrediënten
- 500 gram orzo
- 1 stuk kleine oranje pompoen
- 600 gram spinazie
- 1 stuk ui
- 2 teentjes knoflook
- 6 blaadjes verse salie
- 1 bol burrata
- 400 ml groentebouillon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was en snijd de pompoen in vieren, verwijder de zaden en draden en snijd in blokjes.
- Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en met de chilivlokken.
- Bak de pompoenblokjes gedurende 25 minuten in de oven tot de pompoen zacht is. Schep halverwege een keer om.
- Pureer de geroosterde pompoen in de keukenmachine tot een gladde puree.
- Zet een pan met dikke bodem en een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur.
- Snipper de ui, de salie blaadjes en de knoflook en voeg deze toe en fruit een paar minuten aan.
- Voeg de orzo toe en roer goed door. Voeg daarna de groentebouillon beetje bij beetje toe, net als bij risotto. Blijf steeds goed roeren, zodat de orzo niet aanbrand.
- Voeg de pompoenpuree toe aan de orzo en meng goed door.
- Was de spinazie en voeg deze na 7 minuten ook toe. Meng goed door de orzo.
- Breng de orzo met pompoen en spinazie op smaak met zout en peper. Is het te droog? Voeg dan nog een beetje extra groentebouillon toe.
- Verdeel de orzo over de borden en verdeel de burrata in 4 gelijke stukken. leg op elk bord met orzo een stuk burrata.
- Besprenkel met extra olijfolie en serveer direct.
- Aan tafel!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties