Vegetarische ovenschotel pasta courgette

Een heerlijke vegetarische ovenschotel pasta courgette met zelfgemaakte pesto. Een lekkere en gezonde ovenpasta met geroosterde courgette en tomaatjes.

Vegetarische ovenschotel pasta courgette

Een heerlijke vegetarische ovenschotel met pasta, courgette en zelfgemaakte pesto. Een lekkere en gezonde ovenpasta met geroosterde courgette en tomaatjes.

Ovenpasta is wat mij betreft de ideale ovenschotel. Het is een pasta gerecht, maar dan net even anders waardoor het een heerlijke ovenschotel wordt. Een vegetarische ovenschotel die je heel goed van te voren al kunt maken en op de dag zelf alleen nog in de oven hoeft te schuiven. Heb je een drukke week voor de boeg? Verdubbel dan de portie zodat je er twee keer van kunt eten.

Zelf je pesto maken

Laat je vooral niet afschrikken door het zelf maken van je pesto. Het is echt zo gebeurd en heel veel lekkerder dan pesto uit een potje. Bij dit recept van vegetarische ovenschotel pasta courgette heb ik de klassieke pesto genovese met basilicum en pijnboompitjes gemaakt. Als extra twist heb ik een verse rode peper toegevoegd, zodat je ovenschotel wat meer pit krijgt. Uiteraard kun je deze ook achterwege laten als je hier niet van houd. In plaats van een klassieke pesto kun je allerlei soorten pesto’s gebruiken. Afhankelijk van wat je in huis hebt kun je ook een pesto van snijbiet, een pesto van raapsteel of een pesto van broccoli maken.

Vegetarische ovenschotel pasta courgette

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 35 minuten Total Time: 45 minuten

Ingredients

  • 1 grote courgette
  • 250 gram volkoren penne
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 1 rode peper
  • 80 ml olijfolie
  • 30 gram verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 210 graden.

2

Schil de knoflook.

3

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in grove stukken.

4

Doe de helft van de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de verse basilicum, 75 ml olijfolie, de rode peper en de knoflook in de keukenmachine of mixer en draai tot een pesto.

5

Was de courgette en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.

6

Verdeel de courgette blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de overgebleven olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.

7

Rooster de courgette 10 minuten in de oven. Laat afkoelen en draai de oven temperatuur terug naar 200 graden.

8

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en giet af.

9

Meng de zelfgemaakte pesto goed door de pasta heen.

10

Meng daarna ook de geroosterde courgette door de pasta.

11

Doe de pasta met courgette en pesto in een ovenschaal.

12

Bestrooi de pasta met courgette met de twee overgebleven eetlepels pijnboompitjes.

13

Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de bovenkant van de ovenschotel.

14

Snijd daarna ook de cherry tomaatjes in de breedte door midden en verdeel met de snijkant naar boven over de ovenschotel.

15

Zet de vegetarische ovenschotel pasta courgette gedurende 25 minuten in het midden van de oven tot je een mooi goudbruin korstje hebt.

16

Serveer de ovenpasta met courgette.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.