Andijvie broodschotel
Een verrassende vegetarische andijvie broodschotel met gewokte andijvie, verse tomaat en krokant stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter. Een heerlijk comfortrecept.
Een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel zetten kan soms een uitdaging zijn, maar met dit andijvie recept gaat dat zeker lukken. Andijvie is niet overal even geliefd en dan is dit recept zeker een aanrader. De gewokte andijvie ligt namelijk verstopt onder een dakje van krokante stokbroodjes met zelfgemaakte kruidenboter en pittige kaas. Een verrassende andijvie schotel, zeker voor liefhebbers van koolhydraten én groenten in een.
Andijvie wokken voor door de broodschotel
Voor het lekkerste resultaat van je andijvie broodschotel, wok je eerst de andijvie met uien, knoflook en chilivlokken. Door de andijvie kort te wokken behoudt het zijn knapperige textuur enigzins. Met slechts enkele minuten wokken in een gietijzeren wok zoals deze kun je de smaken versterken en heb je de andijvie bereid om zo verder te gebruiken in de andijvie broodschotel.
Kijk hier voor de het snijden, wassen, koken en invriezen van andijvie
Vegetarische recepten met andijvie
Ben je na het maken van deze vegetarische andijvie broodschotel op zoek naar meer vegetarische recepten met andijvie? Probeer da ook eens deze andijvie taart met camembert of deze andijvie ovenschotel met zoete aardappel.
Benodigde keuken materialen voor andijvie broodschotel
– Wok
– Ovenschotel
– Vergiet
– Koksmes

Andijvie broodschotel
Ingrediënten
- 1 krop andijvie
- 1 stuk ui
- 3 stuks tomaten
- 1 stuk volkoren afbakstokbrood
- 125 gram roomboter
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel verse gehakte peterselie
- 1 eetlepel verse gehakte basilicum
- 1 snufje chilivlokken
- 150 gram geraspte belegen kaas
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
- Meng de roomboter, 1 fijngehakt teentje knoflook, peterselie en basilicum met een vork in een kom tot je een romige kruidenboter hebt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de stokbrood in dunne plakken en besmeer royaal met de kruidenboter.
- Snijd de andijvie in kwarten, verwijder het bittere hart en snijd in dunne repen. was daarna goed.
- Snipper de ui en één teentje knoflook.
- Verhit een scheutje olijfolie met de chilivlokken in de wok en fruit de ui en één teentje knoflook 1 minuut aan.
- Voeg daarna de reepjes andijvie toe. Roerbak de andijvie op middelhoog vuur 3 a 4 minuten tot deze geslonken is en het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
- Was de tomaten en snijd in plakken.
- Schep de gewokte andijvie in de ingevette ovenschaal en verdeel de plakjes tomaat er gelijkmatig overheen.
- Leg de met kruidenboter belegde stokbroodplakken bovenop de tomaten en andijvie.
- Strooi de geraspte kaas over de andijvie schotel.
- Bak de andijvie broodschotel in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin en knapperig is.
- Haal de andijvie broodschotel uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert.
- Aan tafel!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties