Portobello schnitzel
Hou je wel erg van schnitzels maar eet je liever geen vlees? Probeer dan eens deze portobello schnitzel! Heerlijke smaakvolle en vegetarische schnitzels van paddenstoel.
Dit is echt een van mijn lievelings recepten met portobello! Deze portobello schnitzel is zo ontzettend lekker. Heerlijk krokant, smaakvol en een fijne structuur. Het paneerlaagje breng ik nog extra op smaak met kruiden. Echt het ideale vegetarische schnitzel recept. Ik weet dat er mensen zijn die moeite hebben met de naam ‘schnitzel’ als het over vegetarische recepten gaat, maar het dekt wel precies de lading van het recept. Maar uiteraard kun je het ook gepaneerde portobello’s noemen.
Dip voor bij de gepaneerde portobello
Bij krokante gepaneerde portobello hoort een lekkere dip. Zelf maak ik er altijd een ranchdressing zoals deze bij. Dit is een heerlijke frisse dip gemaakt van yoghurt, mosterd, mayonaise, knoflook en verse kruiden. Heel lekker in combinatie met deze gepaneerde portobello schnitzels.
Portobello’s schoonmaken
Portobello’s, of eigenlijk alle soorten paddenstoelen, maak je niet schoon door ze te wassen, maar door ze voorzichtig schoon te wrijven. Dit kan je doen met een keukenpapiertje, maar het makkelijkste is dit te doen met een super eenvoudig borsteltje zoals deze. Zo beschadig je ze niet en kan je wel eventuele aarde verwijderen.
Vegetarisch schnitzel recepten
Ben je na het maken van deze vegetarische portobello schnitzel op zoek naar meer vegetarische schnitzel recepten? Probeer dan ook eens deze aubergine schnitzels of deze knolselderij schnitzels.
Benodigde keukenmaterialen voor portobello schnitzels
– Kommetjes
– Koksmes
– Paddenstoelen borstel
– Koekenpan
Portobello schnitzel
Ingrediënten
- 2 stuks portobello
- 2 stuks eieren
- 100 gram paneermeel
- 100 gram bloem
- 1 stuk biologische citroen
- 10 gram verse peterselie
- 1 theelepel shoarma kruiden
Instructies
- Borstel de portobello's schoon.
- Zet drie platte bakjes of kommetjes klaar. Doe in één bakje de panko. In het tweede bakje het bloem met daardoor heen 1 theelepel zout, de shoarma kruiden en een flinke snuf peper gemengd.
- Paneer de portobello door ze eerst goed door het bloem te halen, daarna door het ei en als laatste door de panko. Zorg dat alle kanten van de portobello goed bedekt zijn.
- Leg na het paneren de portobello schnitzels op een bord tot je ze gaat bakken.
- Zet een grote koekenpan met een flinke scheut zonnebloemolie op middelhoog vuur.
- Bak de portobello schnitzels als de olie goed heet is aan beide kanten mooi goudbruin.
- Leg op een schaal met keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken.
- Serveer de gebakken portobellos schnitzels op een mooie schaal.
- Hak de peterselie grof en bestrooi met de peterselie.
- Snijd de citroen in halve maantjes en serveer bij de portobello schnitzels.
- Aan tafel!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties