Haricot verts wokken
Haricot verts wokken, een simpele maar super smaakvolle bereiding van haricot verts. Een snel, makkelijk en smaakvol wok recept met een Aziatisch tintje.
Haricots verts en sperziebonen zijn allebei groene bonen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Haricots verts is eigenlijk de Franse term voor “groene bonen”. Het zijn dunne en lange groene bonen die oorspronkelijk uit Frankrijk komen. Haricots verts zijn dus slanker en dunner dan traditionele sperziebonen. En dit proef je ook! Haricot verts hebben namelijk een verfijndere smaak dan sperziebonen en zijn minder vezelig. Ik vind haricot verts persoonlijk net wat lekkerder, maar ze zijn niet geschikt voor elk recept. Ze zijn namelijk sneller klaar en kwetsbaarder. Dus lekker mee laten stoven zoals sperziebonen wel kunnen is er niet bij. Haricot verts zijn daarom erg geschikt om te wokken, je hoeft ze namelijk niet eerst te blancheren. Ze zijn zo gaar; ideaal!
Wokken van haricot verts
Door de haricot verts samen met de ui, de knoflook en de smaakmakers te wokken in een wok bereid je de haricot verts kort op hoge temperatuur waardoor de smaak en voedingstoffen het beste behouden blijven. Doe dit bij voorkeur in een wok met dikke bodem zoals bijvoorbeeld deze.
Recepten voor het wokken van groenten
Ben je na het wokken van de haricot vets op zoek naar meer recepten oor het wokken van groenten? Probeer dan ook eens het wokken van andijvie of het wokken van spinazie.
Benodigde keukenmaterialen voor het wokken van haricot verts
Haricot verts wokken
Ingrediënten
- 600 gram haricot verts
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 stuk sjalot
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ketjap
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel amandelschaafsel
Instructies
- Snijd de uiteinden van de haricot verts af en was ze goed.
- Verhit een wok op hoog vuur. Voeg de olijfolie toe en laat deze heet worden.
- Snipper de sjalot en de knoflook fijn.
- Voeg de fijngehakte knoflook en sjalot toe en wok gedurende ongeveer 30 seconden tot het aroma vrijkomt.
- Voeg de haricots verts toe aan de wok en roerbak ze ongeveer 4-5 minuten tot ze heldergroen en knapperig zijn. Zorg ervoor dat je de bonen constant blijft omscheppen zodat ze gelijkmatig gaar worden.
- Meng in een kleine kom de sojasaus, ketjap en sambal. Giet dit mengsel over de haricot verts in de wok en roer goed om alles gelijkmatig te bedekken.
- Blijf de groenten nog 1-2 minuten roerbakken tot de saus is ingedikt en de haricots verts goed bedekt zijn met de saus.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
- Haal de wok van het vuur en serveer de gewokte haricots verts direct. Garneer met het amandelschaafsel.
- Aan tafel!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties