Broccoli uit de oven
Broccoli uit de oven is een heerlijk en smaakvolle manier voor het bereiden van broccoli. Door de broccoli in de oven te roosteren behoud hij al zijn smaak en voedingsstoffen.
Ik ben echt groot voorstander van broccoli garen in de oven. Niet alleen is het vele malen lekker (echt geloof me, je wilt het nooit meer koken!) maar het is ook nog eens gezonder. De broccoli verliest op deze wijze niet al zijn voedingsstoffen en smaak aan het water. Tevens is het ook super simpel, de oven doet al het werk! Broccoli uit de oven is daarom het ultieme, makkelijke, smaakvolle en gezonde bijgerecht. Vergeet ook zeker niet de steel van de broccoli mee te roosteren in de oven, deze heeft zelfs nog de meeste smaak van de broccoli! Schil de steel alleen even en snijd hem daarna in plakjes.
Geroosterde broccoli uit de oven
Het roosteren van broccoli is super simpel. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de broccoli is even grote roosjes zodat ze gelijkmatig kunnen garen. Leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat of in een grote braadslede zoals deze en besprenkel met sesamolie en olijfolie. Sesamolie geeft een heerlijke smaak mee aan de broccoli. Breng daarna nog extra op smaak met zout en als je van een beetje pittig houdt ook met chilivlokken en je hebt heerlijke geroosterde broccoli uit de oven. Mijn favoriete manier voor het bereiden van broccoli!
Vegetarische recepten met broccoli
Ben je na het maken van de broccoli uit de oven op zoek naar meer vegetarische recepten met broccoli? Probeer dan ook eens deze broccoli curry met zoete aardappel of deze krokante gepaneerde broccoli.
Benodigde keukenmaterialen voor broccoli uit de oven
– Koksmes
– Snijplank
– Braadslede
Broccoli uit de oven
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 1 mespunt chilivlokken indien je ervan houdt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de broccoli en snijd of breek ze in even grote roosjes zodat ze gelijkmatig kunnen garen.
- Gebruik ook de steel, deze is super lekker. Schil de steel en snijd in plakken.
- Verdeel de broccoli roosjes en de plakjes van de steel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel de sesamolie en de olijfolie er overheen.
- Bestrooi met wat zout en eventueel de chilivlokken.
- Rooster de broccoli 20 tot 25 minuten in de oven tot de roosjes beetgaar zijn. Schep ze halverwege een keer om.
- Serveer de broccoli uit de oven.
- Aan tafel!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties