Zoete aardappel koekjes Ottolenghi
Heerlijke licht pittige zoete aardappel koekjes van Ottolenghi met een frisse yoghurt dressing. Een smaakvol en makkelijk recept van Yotam Ottolenghi.
Yotam Ottolenghi, mijn grote voorbeeld op kookgebied! Ik kook graag zijn recepten en vind het fantastisch wat hij allemaal met groenten en kruiden doet. Een grote inspiratie. Deze zoete aardappelkoekjes van Ottolenghi zijn ook weer een groot succes! Het recept is erg makkelijk (wat niet altijd bij hem het geval is) en de zoete aardappel koekjes samen met de frisse yoghurt saus zijn echt heerlijk! Toen ik ze had gebakken en wij ‘even’ gingen proeven ging alles gelijk op. Het recept van deze zoete aardappel koekjes komt uit dit kookboek van Yotam Ottolenghi.
Zoete aardappel deeg kneden
Het recept van deze zoete aardappel koekjes van Ottolenghi vraagt heel specifiek om het zoete aardappel deeg met je handen te kneden. Dus de zoete aardappels ook met je handen fijn knijpen. Je kunt wel gemakkelijk een vork gebruiken om je een beetje te helpen, maar gebruik liever geen keukenmachine. Hierdoor wordt het deeg namelijk te glad en te dun. Even een lekker vies klusje, maar het is zo gebeurd. Of besteed het uit aan bijvoorbeeld je kinderen, die zijn vaak dol op dit soort klusjes.
Recepten van Yotam Ottolenghi
Ben je na het maken van deze zoete aardappel koekjes van Ottolenghi op zoek naar meer recepten van Yotam Ottolenghi? Probeer dan ook eens deze paddenstoelenlasagne van Ottolenghi of deze portobello steaks van Ottolenghi.
Benodigde keukenmaterialen voor zoete aardappel koekjes
– Koekenpan
– Mengkom
– Koksmes
– Vergiet
– Spatel
– Snijplank

Zoete aardappel koekjes Ottolenghi
Ingrediënten
- 1 kilo ongeschilde zoete aardappels
- 2 theelepels sojasaus
- 100 gram bloem
- 1/2 theelepel fijne kristalsuiker
- 2 stengels bosui
- 1/2 theelepel chilivlokken
- roomboter
Yoghurt saus
- 50 gram Griekse yoghurt
- 50 gram zure room
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel fijngesneden verse koriander
Instructies
- Schil de zoete aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze in water met een snufje zout in 20 minuten gaar.
- Giet de zoete aardappels in een vergiet en laat ze minimaal 1 uur uitlekken en afkoelen.
- Klop ondertussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar en zet hem opzij.
- Doe de zoete aardappels als ze droog zijn in een mengkom.
- Snijd de bosui in kleine ringetjes en voeg ook toe.
- Voeg de sojasaus, het bloem, de suiker en de chilivlokken ook toe samen met een flinke snuf zout.
- Mix alles goed, het liefste met de hand, tot een gelijkmatig mengsel; doe dit niet te lang.
- Het moet een samenhangend mengsel zijn, voeg als het te vochtig is nog wat bloem toe.
- Smelt een flinke klont roomboter in een grote koekenpan.
- Schep voor elk koekje een eetlepel van het zoete aardappel mengsel in de koekenpan en druk met de bolle kant van de lepel uit tot een koekje van ongeveer 5 cm doorsnede en 1 cm dikte.
- Bak de koekjes op halfhoog vuur in circa 6 minuten aan elke kant tot ze een bruine korst hebben. Leg de koekjes tussen twee lagen keukenpapier om het vet op te zuigen.
- Dien de zoete aardappel koekjes warm op en serveer met de yoghurt saus.
- Aan tafel!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties