Ottolenghi’s portobello steaks met puree van limabonen

26 juni 2023 (Laatst bijgewerkt: 15 september 2023)
Ottolenghi's portobello steaks met puree van limabonen zijn en echte aanrader! Heerlijke vlezige paddenstoelen die worden omgetoverd tot smaakvolle vegetarische steaks.

Ottolenghi’s portobello steaks met puree van limabonen

Ottolenghi’s portobello steaks met puree van limabonen zijn en echte aanrader! Heerlijke vlezige paddenstoelen die worden omgetoverd tot smaakvolle vegetarische steaks.

Yotam Ottolenghi, de meester van de vegetarische keuken, verrast opnieuw met zijn creatieve twist aan een klassieker: de Portobello-steak. Deze vlezige paddenstoelen worden omgetoverd tot sappige en smaakvolle steaks die zelfs de grootste vleesliefhebbers zullen bekoren. Ottolenghi marineert de portobello’s in een mengsel van kruiden, knoflook en balsamicoazijn, waardoor ze een diepe umamismaak krijgen. Daarna worden ze gegrild, waardoor de smaken zich intensiveren en de textuur stevig en sappig wordt. Serveer de Portobello-steaks met een frisse salade en je hebt een overheerlijke vegetarische maaltijd die zeker indruk maakt op iedereen aan tafel. Ottolenghi’s portobello steaks komen uit dit kookboek van Yotam Ottolenghi.

Portobello’s schoonmaken

De portobello’s voor de portobello steaks maak je niet schoon door ze te wassen, maar door ze voorzichtig schoon te wrijven. Dit kan je doen met een keukenpapiertje, maar het makkelijkste is dit te doen met een super eenvoudig borsteltje zoals deze. Zo beschadig je ze niet en kan je wel eventuele aarde voorzichtig verwijderen.

Recepten met portobello

Ben je na het maken van Ottolenghi’s portobello steaks met puree van limabonen op zoek naar meer recepten met portobello? Probeer dan ook eens deze gevulde portobello ‘s met biet en pompoenpuree of deze stamppot paksoi met krokant gebakken portobello ‘s.

Benodigde keukenmaterialen voor Ottolengho’s portobello steaks

Koekenpan
Braadpan
Koksmes
Keukenmachine (dit is mijn favoriet!)

Ottolenghi's portobello steaks met puree van limabonen zijn en echte aanrader! Heerlijke vlezige paddenstoelen die worden omgetoverd tot smaakvolle vegetarische steaks.

Ottolenghi’s portobello steaks

Anna Kaptein
Ottolenghi's portobello steaks met puree van limabonen zijn en echte aanrader! Heerlijke vlezige paddenstoelen die worden omgetoverd tot smaakvolle vegetarische steaks.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 25 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de portobello steaks

  • 8 stuks middelgrote tot grote portobello's
  • 10 tenen knoflook
  • 1 stuk ui
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 1 stuk rode chilipeper
  • 4 theelepels komijnzaad grof gekneusd in de vijzel
  • 1 eetlepel korianderzaad grof gekneusd in de vijzel
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 ml olijfolie

Voor de puree van limabonen

  • 1 pot van 700 gram goede kwaliteit limabonen 500 gram uitlekgewicht
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zeezoutvlokken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Doe voor de steaks alle ingrediënten met 1 eetlepel zeezoutvlokken in een grote ovenvaste pan met deksel. Leg de portobello's erin met de bolle kant naar boven. Leg er een vel bakpapier overheen en druk deze iets aan zodat alle ingrediënten zijn bedekt.
  • Doe de deksel op de pan en zet hem gedurende 1 uur in de oven.
  • Keer na een uur alle paddenstoelen voorzichtig om, leg het papier en de deksel weer terug en zet de pan weer voor 20 minuten in de oven. Check regelmatig of de portobello 's boter gaar zijn, ze mogen niet uit elkaar vallen.
  • Schep de portbello 's voorzichtig met een keukentang op ene snijplank, halveer ze en zet ze daarna opzij.
  • Schep met een eetlepel de ui, knoflook en chilipeper (verwijder het steeltje) uit de pan, het is niet erg als je wat olie en specerijen mee schept.
  • Doe alles in de kleine kom van de keukenmachine en pureer glad.
  • Doe het gepureerde uienmengsel weer in de pan, voeg de gehalveerde portobello 's toe en zet op halfhoog tot hoog vuur.
  • Laat alles ongeveer 5 minuutjes zachtjes smoren tot de smaken zich mengen.
  • Maak terwijl de portobello; s garen de puree.
  • Doe de bonen met het citroensap, de olijfolie, 1/2 theelepel zeezoutvlokken en 2 eetlepels water in de keukenmachine en pureer helemaal glad.
  • Schep de puree in een middelgrote pan en laat hem op halfhoog vuur al roerend 3 minuten koken tot hij goed warm is.
  • Verdeel voor het serveren de limabonenpuree over vier borden. Leg op elk bord vier halve portobello 's en schep er een flinke lepel olie met de smaakmakers over.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.