Bruschetta met tomaat en feta
Bruschetta met tomaat, feta, kappertjes, gepofte knoflook, sjalot en basilicum. Een heerlijk bruschetta recept met Griekse smaken!
De klassieke bruschetta is een klein Italiaans gerechtje wat je eet als voorgerecht, snack of zelfs als lichte maaltijd op warme zomerdagen. Van origine is het knapperig geroosterd brood, rijkelijk besprenkeld met extra vierge olijfolie en belegd met verse tomaten, basilicum en knoflook. Een eenvoudig recept, maar vol van smaak. Deze variant van bruschetta met tomaat en feta heeft in plaats van klassiek Italiaanse smaken juist meer Griekse smaken en doet een beetje denken aan dakos.
Tomaten feta mengsel voor op bruschetta maken
Deze bruschetta’s met tomaat en feta maak ik op bruschetta rondjes, dus kleine krokante toastjes, in plaats van op brood. Deze rondjes zijn heerlijk dun en krokant, maar ook vrij klein. Om die reden moet het tomaten en feta mengsel ook vrij klein gesneden worden. Dit kan je uiteraard zelf doen met een heel scherp mes , maar het makkelijkste en gelijkmatigste is om dit te doen in een keukenmachine. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima. Let wel op dat je de ingrediënten alleen even kort pulst, zodat alles niet te fijn wordt.
Bruschetta recepten
Ben je na het maken van deze bruschetta’s met tomaat en feta op zoek naar andere bruschetta recepten? Maak dan ook eens deze bruschetta’s met gemarineerde champignons.
Benodigde keukenmaterialen voor bruschetta met tomaat en feta
– Koksmes
– Keukenmachine
– Snijplank
Bruschetta met tomaat en feta
Ingrediënten
- 250 gram cherry tomaatjes
- 100 gram feta
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 stuk sjalot
- 15 gram verse basilicum
- 20 stuks bruschetta rondjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd het topje van het teentje knoflook af, maar laat het teentje wel in de schil.
- Besprenkel met een klein beetje olijfolie en pak het teentje knoflook in in aluminium folie.
- Pof de knoflook 25 minuten in de oven. Pak daarna het teentje knoflook uit en laat afkoelen. Je kunt het teentje als je het gaat gebruiken zachtjes ui de schil knijpen.
- Was de cherrytomaatjes en snijd door midden.
- Schil de sjalot en snijd in kwarten.
- Haal voorzichtig de blaadjes basilicum van de steeltjes af en houd de kleine blaadjes apart. (ter decoratie)
- Doe de tomaatjes, de kappertjes, de gepofte knoflook, de feta, de sjalot, de olijfolie en de grote blaadjes basilicum in de keukenmachine en puls een paar keer kort totdat alles goed gemend is en grof gehakt. Let op dat je het niet te fijn maakt!
- Verdeel de bruschetta rondjes over een grote schaal en beleg met het tomaten feta mengsel.
- Decoreer de bruschetta's met tomaat en feta met de overgebleven kleine basilicum blaadjes en serveer.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties