Hapjes/ Lunch

Bruschetta met champignons

Deze vegetarische bruschetta met gemarineerde champignons is heerlijk als klein voorgerecht, als borrel hapje of als onderdeel van een uitgebreide lunch.

Bruschetta met champignons

Deze vegetarische bruschetta met gemarineerde champignons is heerlijk als klein voorgerecht, als borrel hapje of als onderdeel van een uitgebreide lunch.

Deze maand mocht ik, in het kader van de foodblogswap, een recept uitproberen van Simone van Foodquotes. Simone haar passie voor voeding en gezond eten heeft ze omgezet in een prachtige website en haar eigen onderneming. Op haar website kan je recepten terugvinden voor alle momenten van de dag en allerlei gelegenheden. Ook het koken met de airfryer komt uitgebreid aan bod. Van haar recepten maakte ik de gemarineerde champignons, waar ik vervolgens mijn eigen draai aan gaf door er bruschetta van gemarineerde champignons van te maken.

Bruschetta met gemarineerde champignons

Bruschetta kent zijn oorsprong in Italië en komt van het Latijnse woord ‘bruscare’ wat geroosterd op kolen betekent. Bruschetta is dan ook geroosterd brood wat is besprenkeld met olijfolie en is ingesmeerd met knoflook. Inmiddels wordt met de term bruschetta het geroosterde brood met het beleg bedoeld. Zoals in dit recept de bruschetta MET gemarineerde champignons. Inmiddels zijn er vele heerlijke soorten toppings voor bruschetta’s te bedenken, waarvan de meest bekende variaties toch wel met tomaat en mozzarella of met gemarineerde champignons.

Voorafje of borrel hapje

Bruschetta wordt in Nederland meestal gegeten als klein voorafje of als borrel hapje. Zelf vind ik bruschetta’s ook erg leuk om te serveren tijdens een uitgebreide lunch. Champignons zijn sowieso heel erg geschikt om te gebruiken als borrel hapje. Zoals bijvoorbeeld in dit recept van gevulde champignons met notengehakt. Of dit bladerdeeg hapje met palmkool pesto en champignons.

Bruschetta met champignons

By Anna Kaptein Serves: 6 - 8 bruschetta's
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 10 minuten Total Time: 25 minuten

Ingredients

  • 250 gram kastanje champignons
  • 4 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 ciabatta
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructions

1

Snijd de ciabatta in plakken.

2

Rooster de plakken ciabatta in de broodrooster of oven en leg ze op een schaal.

3

Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.

4

Pluk de blaadjes van de tijm takjes af.

5

Zet een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur.

6

Voeg de champignons en de blaadjes tijm toe wanneer de olie goed heet is.

7

Pers de knoflook uit met de knoflook pers en voeg samen met de eetlepel balsamico azijn toe.

8

Bak de champignons in ongeveer 7 minuten op redelijk hoog vuur terwijl je ze regelmatig omschud. Breng op smaak met zout en peper.

9

Besprenkel de overige eetlepels olijfolie over de geroosterde plakken ciabatta brood.

10

Verdeel daarna het champignon mengsel over de plakken ciabatta brood en serveer.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.