Rauwkost salade van rammenas en wortel
Een heerlijke frisse en licht pittige rauwkost salade van rammenas en wortel. De rammenas is een bijzondere knolgroente die nauw verwant is aan de radijs, rettich en daikon.
Rauwkost salades vind ik echt ideaal. Een heerlijke salade waarbij je tegelijkertijd lekker veel groenten binnen krijgt. Een rauwkost salade met rammenas, radijs of rettich vind ik helemaal lekker, omdat deze zo’n heerlijke pittige smaak mee geven aan een salade. Heb je nou nog andere groenten in huis die ook lekker zijn als rauwkost, voeg deze dan gerust toen aan deze salade.
Wanneer een rauwkost salade van rammenas?
Een rauwkost salade van rammenas en wortel is een heerlijke aanvulling op het avondeten. Als frisse tegenhanger en aanvulling op je groenten. Een rauwkost salade is ook bij uitstek geschikt als lichte lunch. Ook makkelijk voor te bereiden en mee te nemen. Je kunt er brood bij eten als je er een wat stevigere maaltijd of lunch van wilt maken.
Raspen van de rammenas en wortel
Zowel de wortel als de rammenas in deze salade moeten geraspt worden. Best even een klusje, zeker als je het met een handrasp doet. Een snellere manier van raspen is als je hiervoor een keukenmachine zoals deze gebruikt of een mandoline met meerdere opties zoals deze.
Meer salade recepten
Salades zijn er in zoveel soorten en maten en met zoveel verschillende ingrediënten. Ik maak het liefste salades op basis van groenten. Zoals deze rode kool salade of deze venkel salade met appel, olijven en geitenkaas. Ook met rauwkost salades kun je erg goed variëren. Lekkere recepten hiervoor zijn deze salade van postelein en koolraap of deze salade van Chinese kool.
Benodigde keukenmaterialen voor rammenas salade
– Koekenpan
– Saladeschaal
– Koksmes
– Rasp of mandoline
Rauwkost salade van rammenas en wortel
Ingrediënten
- 1 stuks rammenas
- 3 stuks middelgrote wortels
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 60 gram gemengde bladsla
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
Instructies
- Schil de rammenas en de wortel.
- Rasp beide met een grove rasp of met een mandoline.
- Maak van de yoghurt, mayonaise, mosterd en honing een dressing en breng op smaak met wat zout en peper.
- Meng de geraspte wortel en rammenas met de yoghurt dressing.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Voeg de kappertjes en rozijnen toe aan de salade.
- Was de sla en voeg ook toe.
- Bestrooi de rauwkost salade van rammenas en wortel met de pijnboompitjes en serveer.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties