Soep

Koolraap en pastinaak soep met brood croutons

Koolraap en pastinaak soep. Een heerlijke verwarmende en voedzame soep met twee winterse groenten. Een vegetarische soep die ideaal is als lichte maaltijdsoep of als stevige lunch.

Koolraap en pastinaak soep met brood croutons

Koolraap en pastinaak soep met brood croutons. Een heerlijke verwarmende en voedzame soep met twee winterse groenten. Een vegetarische soep die ideaal is als lichte maaltijdsoep of als stevige lunch.

Koolraap en pastinaak, niet een combinatie die je snel zou bedenken. Maar wat een succes combi! Een echte stevige soep, puur en alleen gebaseerd op verse groenten. Lekkere knol- en wortel groenten. Door de koolraap en de pastinaak te roosteren in de oven behouden ze al hun smaak. Daarbij krijgt de soep daardoor een echte rooster smaak mee, wat ik zelf altijd heel lekker vind. Daarnaast is het roosteren van je groenten in de oven ook gewoon super handig. Je schuift de gesneden koolraap en pastinaak met de tijm, chilivlokken en olijfolie in de oven en na 30 minuten is alles gaar. Daarna is het alleen nog een kwestie van pureren en op smaak brengen.

Hoe maak je zelf brood croutons?

Zelf je brood croutons maken is wellicht niet iets wat je vaak doet. Maar het is zo makkelijk en zoveel lekkerder dat je ze hierna waarschijnlijk altijd zelf zult maken. In dit recept heb ik de brood croutons gebakken in een koekenpan, omdat de oven al bezet was met de koolraap en pastinaak. Maar je kunt de brood croutons ook heel goed maken door ze te roosteren in de oven.

Meer vegetarische soep recepten?

Er zijn zoveel heerlijke vegetarische soep recepten te maken, probeer bijvoorbeeld deze bietensoep met prei en room van geitenkaas eens. Of deze geroosterde knolselderij soep met champignons.

Koolraap en pastinaak soep

By Anna Kaptein Serves: 6 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 35 minuten Total Time: 45 minuten

Ingredients

  • 400 gram pastinaak
  • 1 koolraap
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 bruine boterhammen
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • 1/2 theelepel chilivlokken

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de schil van de koolraap af en snijd deze in grove stukken.

3

Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ook in grove stukken.

4

Pel de uien en twee tenen knoflook en snijd ook in grove stukken.

5

Doe de pastinaak en koolraap in een kom en besprenkel met 2 eetlepels van de olijfolie.

6

Plak de blaadjes tijm van de takjes af en voeg deze toe.

7

Bestrooi met de chilivlokken en meng alles goed door elkaar.

8

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster alles in 30 minuten in de oven. Hussel zo nodig tussendoor een keer door elkaar.

9

Snijd ondertussen de boterhammen in kleine blokjes.

10

Zet een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Voeg als de olie heet is de blokjes brood toe. Roer deze regelmatig goed door elkaar.

11

Pers het laatste teentje knoflook met een knoflookpers uit en voeg ook toe aan de blokjes brood.

12

Rooster het brood in ongeveer 5 minuten terwijl je regelmatig roert tot de blokjes mooi goudbruin en knapperig zijn. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

13

Verwarm de groentebouillon in een ruime pan.

14

Voeg hier de geroosterde groenten als ze gaar zijn aan toe.

15

Pureer alles met de staafmixer tot je een fijne soep hebt.

16

Voeg de slagroom toe en roer goed door. Breng zo nodig nog iets op smaak met peper of zout.

17

Serveer de soep met de brood croutons

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.