Soep

Geroosterde knolselderij soep met champignons

Geroosterde knolselderij soep met champignons. Een heerlijke en gezonde maaltijd soep. Dit vegetarische recept is erg makkelijk, de oven doet verder het werk.

Geroosterde knolselderij soep met champignons

De knolselderij is in de oven geroosterd met knoflook en rozemarijn. Hierdoor krijgt de knolselderij een heerlijke smaak die je duidelijk terug proeft in deze geroosterde knolselderij soep.

Deze heerlijk vegetarische soep van knolselderij is echt favoriet. De oven doet grotendeels het werk waardoor het een makkelijke en snelle soep is. De soep is ook lekker voedzaam en stevig, een echte soep voor de koude maanden. Kan ook heel goed gegeten worden als een wat lichtere maaltijdsoep. Als garnituur voor deze soep heb ik gekozen voor gebakken kastanje champignons. Deze smaken heerlijk in combinatie met de knolselderij.

Op zoek naar meer recepten met knolselderij?

Probeer dan ook eens deze verrassende schnitzels van sous vide gegaarde knolselderij. Uiteraard kun je deze ook maken als je geen sous vide hebt. In het recept lees je hoe je dit doet.

Geroosterde knolselderij soep met champignons

By Anna Kaptein Serves: 4 personen (1 liter soep)
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 50 minuten Total Time: 1 uur

Ingredients

  • 1 flinke knolselderij
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 ml room
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de schil rondom van de knolselderij af.

3

Snijd de knolselderij daarna in grove stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook in stukjes en leg tussen de knolselderij.

4

Besprenkel de knolselderij met met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met de rozemarijn, wat zout en peper.

5

Rooster de knolselderij in 35 minuten in de oven gaar.

6

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak deze in 7 - 10 minuten in een hete koekenpan met één eetlepel olijfolie terwijl je ze regelmatig omschud of roert.

7

Zet de groentebouillon op het vuur en breng aan de kook.

8

Haal de geroosterde knolselderij uit de oven en voeg toe aan de groentebouillon.

9

Pureer de soep glad met een staafmixer.

10

Voeg als laatste de room toe.

11

Serveer de soep en garneer met de gebakken kastanje champignons.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.