Geroosterde knolselderij soep met champignons
De knolselderij is in de oven geroosterd met knoflook en rozemarijn. Hierdoor krijgt de knolselderij een heerlijke smaak die je duidelijk terug proeft in deze geroosterde knolselderij soep.
Deze heerlijk vegetarische soep van knolselderij is echt favoriet. De oven doet grotendeels het werk waardoor het een makkelijke en snelle soep is. De soep is ook lekker voedzaam en stevig, een echte soep voor de koude maanden. Kan ook heel goed gegeten worden als een wat lichtere maaltijdsoep. Als garnituur voor deze soep heb ik gekozen voor gebakken kastanje champignons. Deze smaken heerlijk in combinatie met de knolselderij.
Geroosterde knolselderij soep pureren
Na het roosteren van de knolselderij moet je als laatste de soep pureren. Dit kan gewoon met een staafmixer zoals deze maar kun je ook doen in de keukenmachine zoals deze. Tenminste, als je een beetje een grote keukenmachine hebt. Het resultaat van beide is een heerlijke, ietwat dikke geroosterde knolselderij soep waarbij nog iets van stukjes en structuur in zit. Pas daarna voeg je de gebakken champignons toe, deze pureer je dus niet mee.
Meer vegetarische recepten met knolselderij?
Ben je na het maken van deze geroosterde knolselderij soep op zoek naar meer vegetarische recepten met knolselderij? Probeer dan ook eens deze verrassende schnitzels van sous vide gegaarde knolselderij. Uiteraard kun je deze ook maken als je geen sous vide hebt. In het recept lees je hoe je dit doet. Of maak eens deze vegetarische rode kool ovenschotel met knolselderij.
Benodigde keukenmaterialen voor soep van knolselderij
Geroosterde knolselderij soep met champignons
Ingrediënten
- 1 stuk flinke knolselderij
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel rozemarijn
- 1 liter groentebouillon
- 2 teentjes knoflook
- 30 ml room
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de schil rondom van de knolselderij af.
- Snijd de knolselderij daarna in grove stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook in stukjes en leg tussen de knolselderij.
- Besprenkel de knolselderij met met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met de rozemarijn, wat zout en peper.
- Rooster de knolselderij in 35 minuten in de oven gaar.
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak deze in 7 – 10 minuten in een hete koekenpan met één eetlepel olijfolie terwijl je ze regelmatig omschud of roert.
- Zet de groentebouillon op het vuur en breng aan de kook.
- Haal de geroosterde knolselderij uit de oven en voeg toe aan de groentebouillon.
- Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Voeg als laatste de room toe.
- Serveer de geroosterde knolselderij soep en garneer met de gebakken kastanje champignons.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties