Linzensoep met wortel

linzensoep, wortel, gerecht met linzen, gezond, biologisch, groenten, koken, miss baxel, vers, recept, soep, ,

De combinatie van linzen en wortel vind ik erg lekker. In welk gerecht met linzen je deze combinatie ook gebruikt, alleen de kleur al ziet er super uit. Wat ik ook zo fijn vind aan linzensoep met wortel is dat het echt een goede maaltijd soep is. Dit recept van Barry en Vivian vind ik dan ook een fijn gerechtje voor een doordeweekse dag. Makkelijk, snel klaar en gezond. En je hoeft niet naast je kommetje soep nog veel brood te eten om een beetje gevuld te raken. Door de linzen is de soep heel voedzaam en gevuld. Ik kook eigenlijk heel vaak met wortels, omdat ze bij veel dingen lekker zijn. En omdat ze voor mij nog een persoonlijk voordeel hebben. Ik vind namelijk van mijzelf dat ik te weinig rauwkost eet. Maar als ik met wortels ga koken maak ik altijd twee keer zoveel wortel klaar. De ene helft voor in het gerecht en de andere helft heb ik al op voordat het eten klaar is. Zo kom ik toch nog aan voldoende rauwkost én groenten op een dag.

Benieuwd geworden naar het recept of zin gekregen om thuis wekelijks met mij mee te koken? Kijk dan op http://www.groentenabonnement.nl

Linzensoep met wortel

Hoeveelheid: 4 personen
Kooktijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 600 gr wortel
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 el olijfolie
  • een snufje chilivlokken
  • 140 gr rode linzen
  • 1 l groentebouillon
  • zout en peper

Instructies

1

Schil de wortel en snijd in stukken.

2

Zet een ruime pan op het vuur.

3

Kneus de komijnzaadjes en korianderzaadjes in een vijzel.

4

Bak de specerijen en de chilivlokken in de pan tot ze beginnen te poppen.

5

Voeg dan de olijfolie, wortel, linzen en bouillon toe.

6

Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Laat het 20-25 minuten pruttelen tot de wortelen en linzen gaar zijn.

7

Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste dikte is bereikt.

8

Voeg eventueel wat extra water toe als je de soep te dik vindt.

9

Breng op smaak met zout en peper

10

Serveer met yoghurt, koriander of peterselie, (Turks) brood en partjes citroen.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.