Kikkererwten balletjes met spitskool

Kikkererwten balletjes met spitskool

Kikkererwten, en eigenlijk peulvruchten in het algemeen, zijn een goede en voedzame vervanger van vlees. Bovendien zitten er veel eiwitten, ijzer en vitamine B in. Ik kook er dan ook graag mee. Toen ik nog in Leeuwarden studeerde haalde ik graag een broodje falafel bij Maoz (wie kent het niet). Inmiddels weet ik hoe lekker en makkelijk het is om het zelf te doen en maak ik zelf regelmatig kikkererwtenballetjes. (Klinkt veel lekkerder dan falafel). Deze kikkererwten balletjes met spitskool zijn een lekkere variatie op het klassieke recept door er een hele spitskool in te verwerken. En ze zijn ook geschikt voor veganisten. Geen zin in kikkererwten balletjes maar wel op zoek naar een recept met spitskool? Deze spitskoolkoekjes zijn ook echt een aanrader en erg populair bij mij thuis.

Kikkererwten balletjes met spitskool

Serves: Ongeveer 20 balletjes
Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 2 potten biologische kikkererwten (a 350 gram per pot)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 sjalot
  • 1 spitskool
  • Handje verse peterselie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 halve theelepel chilipoeder
  • Peper en zout

Instructions

1

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af met water. Dep droog met keukenpapier of een schone theedoek.

2

Zet een ruime pan met water op en breng aan de kook.

3

Snijd de spitskool in tweeen en snijd in heel dunne reepjes.

4

Voeg de reepjes spitskool toe aan het kokende water en blancheer in twee minuten.

5

Giet de spitskool af en doe in een bak met ijswater of ijskoud water.

6

Pers de citroen uit.

7

Doe de kikkererwten, knoflook, sjalot, citroensap en kruiden in de keukenmachine en maal tot een egale massa.

8

Haal de spitskool uit het koude water en leg op een schone theedoek. Dep de spitskool goed droog.

9

Voeg het kikkererwten mengsel samen met de spitskool in een schone kom en meng goed door elkaar.

10

Vorm er kleine balletjes van.

11

Verwarm ruim olie in een koekenpan en bak ze rondom mooi bruin.

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Reageer
    Martijn
    24 juli 2019 at 21:43

    Het is vitamine B. Of vitamine B-complex.
    B-vitamines doet denken aan iets van mindere kwaliteit. Zoals je een A- en een B merk hebt. A-en B-films…

    • Reageer
      Anna
      26 juli 2019 at 12:30

      Dank voor de correctie. Ik pas het aan!

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.