Spitskoolkoekjes

26 april 2017 (Laatst bijgewerkt: 9 juli 2022)
spitskoolkoekjes

Spitskoolkoekjes

Dit spitskoolkoekjes recept van boerderij Landzicht heb ik een tijd geleden een keer gemaakt toen er ook spitskool in het pakket zat. Soms probeer je een recept uit en is het zo lekker, dat het gelijk op je favorieten lijstje komt. En niet alleen op mijn favorieten lijstje, maar ook op die van mijn broertje en zusje nadat ze bij mij hadden gegeten. Voor dit recept heb je een halve spitskool nodig, maar ik verdubbel het recept graag en gebruik de hele spitskool. De helft van de spitskoolkoekjes bewaar ik dan voor een andere dag. Als lunch of als snelle maaltijd samen met een salade.

Spitskoolkoekjes

By Anna Kaptein Serves: 3 a 4 personen
Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 250 gr spitskool
  • 400 gr kruimige aardappels
  • 2 bosuitjes
  • 1 ei
  • 100 gr geraspte kaas
  • zout & peper
  • tarwemeel
  • olie om te bakken

Instructions

1

Snijd de spitskool in reepjes.

2

Blancheer ze enkele minuten in kokend water.

3

Schil de aardappels en kook ze gaar in water met zout.

4

Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes.

5

Stamp de aardappels fijn en meng ze met de geblancheerde spitskool, de bosuitjes, het ei en de geraspte kaas.

6

Breng dit mengsel op smaak met zout en peper.

7

Vorm hiervan 8 ronde platte koekjes en wentel deze even licht door wat tarwemeel.

8

Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin de spitskoolkoekjes aan beide zijden goudbruin.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.