Pizza met courgette, ansjovis en basilicum

Een heerlijke en verrassende pizza met courgette, ansjovis en basilicum. Met courgette zijn vele recepten bekend, maar dit recept met courgette is zeker een aanrader te noemen!

Pizza met courgette, ansjovis en basilicum

Een heerlijke en verrassende pizza met courgette, ansjovis en basilicum. Met courgette zijn vele recepten bekend, maar dit recept met courgette is zeker een aanrader te noemen!

Met courgette kan je echt alle kanten op en zijn veel lekkere gerechten te bedenken. Een courgettepizza met ansjovis en basilicum is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij courgette. Maar daarom des te leuker en lekkerder.
Barry en Vivian wel, zij bedachten namelijk deze heerlijke pizza variant met courgette. Voor een vegetarische versie van het recept kan je heel goed de ansjovis door olijven vervangen.

Zelf heb ik een aantal pizza varianten die ik regelmatig maak. Maar des te leuker is het om een keer een andere te proberen. Voor de bodem kun je het recept van de pizza met verse vijgen en gekarameliseerde ui  gebruiken. Als je weinig tijd hebt kun je ook een kant en klaar bodem kopen of een Turks brood gebruiken. 

Eetsmakelijk!

Courgettepizza met ansjovis en basilicum

By Anna Kaptein Serves: 2 grote pizza's
Prep Time: 2,5 uur Cooking Time: 20 minuten Total Time: 2 uur en 20 minuten

Ingredients

  • 1x recept pizzadeeg (zie pizza met verse vijgen, gorgonzola en gekarameliseerde ui)
  • 1 soeplepel smaakvolle tomatensaus
  • 2-3 courgettes
  • ½ bol mozzarella of 60 gr taleggio of geitenkaas
  • 7-10 ansjovisfilets
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 250°C.

2

Verdeel het voorbereidde pizzadeeg in tweeën en rol ze uit tot twee dunne pizza’s en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

3

Of bekleed de bakplaat in zijn geheel met het pizzadeeg om er één grote pizza van te maken.

4

Verdeel de tomatensaus met de achterkant van een lepel over de pizzabodems.

5

Snijd de courgettes in dunne plakjes van niet meer dan ½ centimeter dik.

6

Schik de plakjes courgettes dakpansgewijs op de pizza.

7

Verdeel de kaas en ansjovis in stukjes over de pizza.

8

Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en wat meer peper.

9

Bak de pizza met courgette en ansjovis 15-20 minuten in het midden van de loei hete oven tot de courgette gaar is, de kaas gesmolten en de bodem gaar en knapperig.

10

Scheur tot slot de basilicum erover en dien op.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.