Pizza met courgette, ansjovis en basilicum

3 mei 2017 (Laatst bijgewerkt: 14 augustus 2023)
Een heerlijke en verrassende pizza met courgette, ansjovis en basilicum. Met courgette zijn vele recepten bekend, maar dit recept met courgette is zeker een aanrader te noemen!

Pizza met courgette, ansjovis en basilicum

Een heerlijke en verrassende pizza met courgette, ansjovis en basilicum. Met courgette zijn vele recepten bekend, maar dit recept met courgette is zeker een aanrader te noemen!

Met courgette kan je echt alle kanten op en zijn veel lekkere gerechten te bedenken. Een courgettepizza met ansjovis en basilicum is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij courgette. Maar daarom des te leuker en lekkerder.
Barry en Vivian wel, zij bedachten namelijk deze heerlijke pizza variant met courgette. Voor een vegetarische versie van het recept kan je heel goed de ansjovis door olijven vervangen.

Pizza met courgette bakken op pizzasteen

Deze pizza met courgette en ansjovis kun je prima in je oven op een bakplaat bakken. Maar wist je dat je in je oven ook heel makkelijk een pizza oven kunt imiteren? Plaats dan een pizzasteen zoals deze in je oven en zet de oven ruim een halfuur van te voren al aan. De steen wordt dan echt goed heet. Vervolgens schuif je de pizza op bakpapier zo op de pizzasteen waar hij gebakken wordt. Doordat de pizzasteen loeiheet bakt hij net zo goed en knapperig als in een pizza steenoven.

Pizza recepten

Zelf heb ik een aantal pizza varianten die ik regelmatig maak. Heb je na het maken van deze pizza met courgette, ansjovis en basilicum ook nog zin in een andere variant pizza? Probeer dan ook eens deze pizza met gegrilde aubergine, geitenkaas en basilicum of deze pizza met verse vijgen, gekarameliseerde uien en gorgonzola. Als je weinig tijd hebt kan je ook een kant en klaar bodem kopen voor pizza’s kopen of een Turks brood als bodem gebruiken. 

Benodigde keukenmaterialen voor pizza met courgette, ansjovis en basilicum

Knoflookpers
Pizzasteen
Deegkom
Koksmes
Bakkwastje
Grillpan of Grillplaat

Een heerlijke en verrassende pizza met courgette, ansjovis en basilicum. Met courgette zijn vele recepten bekend, maar dit recept met courgette is zeker een aanrader te noemen!

Pizza met courgette, ansjovis en basilicum

Anna Kaptein
Een heerlijke en verrassende pizza met courgette, ansjovis en basilicum. Met courgette zijn vele recepten bekend, maar dit recept met courgette is zeker een aanrader te noemen!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 2 uur 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 2 uur 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 grote pizza’s

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloem type 00
  • 150 ml lauwwarm water
  • 1 flinke theelepel gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 soeplepels tomato frito
  • 2-3 stuks courgettes
  • ½ bol mozzarella of 60 gr taleggio of geitenkaas
  • 7-10 stuks ansjovisfilets
  • 10 blaadjes basilicum
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 250°C.
  • Verdeel het voorbereidde pizzadeeg in tweeën en rol ze uit tot twee dunne pizza’s en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Of bekleed de bakplaat in zijn geheel met het pizzadeeg om er één grote pizza van te maken.
  • Verdeel de tomato frito met de achterkant van een lepel over de pizzabodems.
  • Snijd de courgettes in dunne plakjes van niet meer dan ½ centimeter dik.
  • Schik de plakjes courgettes dakpansgewijs op de pizza.
  • Verdeel de kaas en ansjovis in stukjes over de pizza.
  • Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en wat meer peper.
  • Bak de pizza met courgette en ansjovis 15-20 minuten in het midden van de loei hete oven tot de courgette gaar is, de kaas gesmolten en de bodem gaar en knapperig.
  • Scheur tot slot de basilicum voor over de pizza met courgette en ansjovis en dien op.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.