Kool rolletjes

23 november 2016 (Laatst bijgewerkt: 1 oktober 2019)
Kool rolletjes

Ik wilde weer eens wat anders doen met de spitskool. Nadat ik al een keer spitskool koekjes en kikkererwtenballetjes met spitskool had gemaakt, wilde ik nu kool rolletjes proberen. Met de ingrediënten die ik in huis had, ben ik mijn eigen variatie van kool rolletjes gaan maken. En naast dat het erg leuk was om te doen, waren ze ook erg lekker! Deze kool rolletjes zijn origineel als bijgerechtje of als hapje wanneer je ze wat kleiner zou maken.

Kool rolletjes

Serves: 4 personen
Cooking Time: 75 minuten

Ingredients

  • 1 grote spitskool
  • 300 gr biologisch gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 50 gr walnoten

Instructions

1

Haal de 8 tot 10 grootste buitenste bladeren van de kool af. (afhankelijk van hoe groot je kool is.)

2

Zet een pan met ruim kokend water op en kook de bladeren 1,5 minuut. Haal ze na 1,5 minuut ook gelijk uit het water en laat ze uitlekken en afkoelen.

3

Verwarm de oven voor op 175 graden.

4

Snipper de knoflook en de ui.

5

Zet een braadpan of grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.

6

Bak de knoflook en ui 2 minuten aan en voeg het gehakt toe.

7

Bak een aantal minuten en roer regelmatig zodat het gehakt goed rul wordt.

8

Snijd de overgebleven kool fijn en voeg toe aan het gehaktmengsel.

9

Breng op smaak met de kerrie, zout en versgemalen peper.

10

Roerbak het geheel nog 5 minuten.

11

Laat het gehaktmengsel een beetje afkoelen.

12

Hak de walnoten fijn en voeg toe aan het mengsel.

13

Verdeel het mengsel vervolgens over de koolbladeren.

14

Vouw de uiteinden van de bladeren voorzichtig naar binnen en rol vervolgens op.

15

Zet vast met een prikker.

16

Zet de rolletjes in een ovenschaal en laat ze ongeveer 30 minuten garen in de oven.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.