Pompoen bakken
Pompoen bakken is een klassieke en super smaakvolle manier om pompoen te bereiden. Een makkelijk, snel en vegetarisch bijgerecht.
Pompoen bakken is een eenvoudige en smakelijke manier om deze groente te bereiden. Gebakken pompoen is heerlijk als bijgerecht bij diverse maaltijden of als toevoeging aan pasta’s of salades.
Met welke kruiden ga je de pompoen bakken?
Pompoen is van zichzelf al best een beetje zoetig, ik vind het daarom lekker dit nog een beetje extra te benadrukken door de pompoen ook te bakken met een beetje agavesiroop, waardoor de pompoen blokjes een beetje extra karamelliseren. Wel voeg ik ook graag een beetje chilivlokken en een teentje knoflook toe voor wat extra pit. Wil je juist wat meer exotische smaken? Voeg dan naast de chilivlokken en de knoflook, één theelepel gemalen komijn en één theelepel gemalen korianderzaad toe om de pompoen mee te bakken.
Waarin kan je de pompoen blokjes het beste bakken?
Het lekkerste is om de pompoen te bakken in een gewone grote koekenpan zoals deze. Pompoen blokjes kan je ook bakken in de wok of roosteren in de oven, maar dan krijg je echt een ander resultaat. Gebruik dus de grootste koekenpan die je hebt, zodat de blokjes pompoen enigszins naast elkaar kunnen liggen in de pan zodat ze gelijkmatig kunnen garen. Het bakken doe je in een combinatie van roomboter en olijfolie. Roomboter voor de smaak en de olijfolie omdat je hiermee beter de pompoen kan bakken op hogere temperaturen.
Vegetarische pompoen recepten
Ben je na het bakken van de pompoen op zoek naar meer vegetarische pompoen recepten? Probeer dan ook eens deze wraps met miso pompoen uit de oven of deze vegetarische pompoen stamppot met andijvie.
Benodigde keukenmaterialen voor gebakken pompoen
– Koksmes
– Koekenpan
– Snijplank
Pompoen bakken
Ingrediënten
- 1 stuk pompoen
- 1 teentje knoflook
- 40 gram roomboter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 mepunt chilivlokken
- 1 eetlepel agavesiroop optioneel
Instructies
- Was de pompoen goed, snijd hem in kwarten en verwijder de schillen en draden.
- Snijd de pompoen in dunne repen en vervolgens in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Probeer ze precies even groot te snijden, dan garen ze gelijkmatig.
- Zet een ruime koekenpan met de roomboter en de olijfolie op middelhoog vuur op.
- Verwijder de schil van de knoflook, snijd in plakjes en voeg toe aan de gesmolten roomboter.
- Voeg de gesneden pompoen blokjes samen met de chilivlokken ook toe. Wil je de gebakken pompoen extra zoetig bakken? Voeg dan ook de agavesiroop toe.
- Bak de pompoen in ongeveer 7 minuten gaar en goudbruin terwijl je de blokjes regelmatig omschud.
- Proef of de pompoen blokjes gaar zijn, breng op smaak met een snuf zout en serveer.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties