Sperziebonen salade met feta en tomaat
Een heerlijke frisse sperziebonen salade met feta, tomaatjes en kikkererwten. Een gezond en smaakvol vegetarisch salade recept.
Toen ik 16 jaar was gingen wij met het hele gezin voor een paar maanden naar Italië, om rond te trekken en te werken op boerderijen. Omdat ik toen al gek was op koken mocht ik op de biologische agriturismo waar wij verbleven helpen in de keuken om te koken voor de gasten. Omdat we daar midden in het sperziebonen seizoen verbleven maakte ik daar voor de eerste keer sperziebonen salade met feta en tomaat. Blij verrast was ik toen ik deze simpele, maar super smaakvolle salade voor het eerst proefde. Sindsdien maak ik deze sperziebonen salade met feta nog heel regelmatig als ik sperziebonen in huis heb. Een heerlijke frisse en gezonde salade. In deze variant heb ik nog kikkererwten toegevoegd om de salade nog iets voedzamer te maken.
Salade sperziebonen met tomaat en feta serveren
Deze salade sperziebonen tomaat met feta bevat veel verschillende kleuren en texturen en leent zich daarom erg goed om op een mooie platte schaal te serveren. Zo ziet de salade er mooi en aantrekkelijk uit. Kies bijvoorbeeld een schaal zoals deze.
Vegetarische recepten met sperziebonen
Ben je na het maken van deze sperziebonen salade met feta en tomaat op zoek naar meer vegetarische recepten met sperziebonen? Probeer dan ook eens deze roergebakken sperziebonen met broccoli en champignons of deze frittata met groene groenten.
Benodigde keukenmaterialen voor pastasalade met sperziebonen
– Koksmes
– Mengkom
– Saladeschaal
– Snijplank
– Knoflookpers
Sperziebonen salade met feta en tomaat
Ingrediënten
- 600 gram sperziebonen
- 4 stuks tomaten
- 400 gram kikkererwten
- 150 gram feta
- 1 stuk rode ui
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel balsamico azijn
Instructies
- Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en was ze.
- Kook de sperziebonen in 8 – 10 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
- Snipper ondertussen de rode ui fijn.
- Was de tomaten en snijd halve maantjes.
- Snijd de feta in kleine verkruimelde blokjes.
- Was de kikkererwten.
- Voeg alle ingrediënten samen in een saladeschaal.
- Pers het teentje knoflook uit en meng de knoflook met de balsamico azijn, de olijfolie en een snuf peper en zout tot een dressing.
- Meng de dressing door de sperziebonensalade met feta en tomaat en serveer.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties