Vegetarische bloemkool schotel met kikkererwten en tomaat
Een heerlijke en gezonde vegetarische bloemkool schotel met kikkererwten en tomaat. Een ideaal bloemkool recept met kerrie voor een vegetarisch hoofdgerecht.
Deze vega bloemkool schotel uit de oven is eigenlijk ook al heel lekker voordat je hem in de oven doet. De bloemkool, aardappel, kikkererwten en tomaat uit de wok met de kerrie, en de andere smaakmakers zijn al een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht. Waarom dan toch nog in de oven? Nou, dat krokante kaaskorstje en de kaas in het midden maken het wat mij betreft toch helemaal af. Je kunt deze bloemkool ovenschotel ook heel goed een dag van tevoren bereiden en op de dag zelf alleen nog de kaas toevoegen en hem afbakken in de oven. Houd dan wel rekening met een iets langere oven tijd omdat de ingrediënten nog niet warm zijn.
Eerst bloemkool met kerrie wokken
Voordat je de bloemkool schotel in de oven kan schuiven ga je eerst de bloemkool en de aardappels kort blancheren en daarna met smaakmakers kort wokken. Doe dit bij voorkeur in een wok met dikke bodem zoals deze, zodat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. Door de ingrediënten eerst te wokken voordat je ze in de vegetarische ovenschotel doet krijgen ze het meeste smaak mee van de kruiden, de ui en de knoflook.
Vegetarische bloemkool recepten
Ben je na het maken van deze vegetarische bloemkool schotel op zoek naar meer vegetarische recepten met bloemkool? Probeer dan ook eens deze bloemkool stamppot met paksoi of deze bloemkool nuggets uit de oven.
Benodigde keukenmaterialen voor vegetarische bloemkool schotel
– Ovenschaal
– Ruime pan
– Wok
– Koksmes
– Dunschiller

Vegetarische bloemkool schotel met kikkererwten en tomaat
Ingrediënten
- 1 stuk bloemkool
- 3 stuks grote aardappels
- 250 gram cherry tomaatjes
- 1 stuk rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram kikkererwten
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 2 theelepels kerrie
- 1 theelepel mosterdzaad
- 150 gram geraspte belegen kaas
Instructies
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, was deze en blancheer daarna de bloemkool roosjes 3 minuten in kokend water met een snufje zout.
- Schil de aardappels, snijd ze in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en blancheer de aardappel blokjes daarna in het bloemkool water voor 4 minuten.
- Zet een wok met dikke bodem en een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
- Snipper de ui en de knoflook en voeg beide toe aan de wok.
- Voeg ook alle kruiden toe aan de wok en fruit de ui, knoflook en kruiden en paar minuten terwijl je regelmatig roert.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de cherry tomaatjes en snijd ze door midden.
- Voeg de aardappel blokjes, de bloemkool roosjes, de cherry tomaatjes en de uitgelekte kikkererwten toe aan de wok en wok het geheel drie minuten terwijl je het blijft omscheppen.
- Zet het vuur onder de wok uit.
- Pak een grote ovenschaal en verdeel de helft van het bloemkool mengsel over de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel daar overheen 1/3 van de geraspte kaas.
- Verdeel daar overheen de rest van het bloemkool mengsel.
- Maak de vegetarische bloemkool schotel af door de rest van de geraspte kaas over de bovenkant te verdelen.
- Gratineer de bloemkool ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven tot je een mooi krokant kaas korstje heb. Serveer direct.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Geen reacties