Andijvie wokken

1 september 2023 (Laatst bijgewerkt: 13 september 2023)
Andijvie wokken, een simpele maar super smaakvolle bereiding van verse andijvie. Een snel, makkelijk en smaakvol wok recept.

Andijvie wokken

Andijvie wokken, een simpele maar super smaakvolle bereiding van verse andijvie. Een snel, makkelijk en smaakvol wok recept.

Zelf houd ik er erg van om andijvie alleen even kort te wokken in de wok. Heerlijk simpel, makkelijk en pure smaken. Zeker als je andijvie kan waarderen om zijn ietwat bittere smaak is dit een lekkere bereiding. Lekker als groente bijgerecht bij diverse gerechten.

Andijvie wokken met ketjap

Bij het andijvie wokken volgens dit recept geef je de andijvie smaak mee door de ui en de knoflook die je mee bakt en eventueel met de chilivlokken voor wat pit. Als je van pittig houdt uiteraard. Het is ook erg lekker om de andijvie te wokken met ketjap. Andijvie is van zichzelf vrij bitter, de ketjap zorgt dan voor een zoete tegenhanger. Wil je de gewokte andijvie met ketjap ook nog wat extra pit geven? Voeg dan ook de chilivlokken toe. Wok de andijvie dus met de smakmakers die jij persoonlijk het lekkerste vind.

Wokken van de andijvie

Door de andijvie samen met de ui, knoflook en smaakmakers te roerbakken in een wok bereid je de andijvie kort op hoge temperatuur waardoor de smaak en voedingstoffen het beste behouden blijven. Doe dit bij voorkeur in een wok met dikke bodem zoals bijvoorbeeld deze.

Recepten om groenten te wokken

Ben je na het wokken van de andijvie op zoek naar meer recepten voor het wokken van groenten? Probeer dan ook eens deze gewokte paksoi met sojasaus of deze gewokte spitskool met kerrie.

Benodigde keukenmaterialen voor het wokken van andijvie

Wok
Vergiet
Koksmes

Andijvie wokken, een simpele maar super smaakvolle bereiding van verse andijvie. Een snel, makkelijk en smaakvol wok recept.

Andijvie wokken

Anna Kaptein
Andijvie wokken, een simpele maar super smaakvolle bereiding van verse andijvie. Een snel, makkelijk en smaakvol wok recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Basis groente bereidingen
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 krop andijvie
  • 1 stuk ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 mespunt chilivlokken optioneel
  • 2 eetlepels ketjap optioneel

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een wokpan op middelhoog vuur.
  • Snijd de andijvie in dunne reepjes. Was de andijvie en laat goed uitlekken.
  • Maak de knoflook schoon en snijd in dunne plakjes.
  • Voeg de plakjes knoflook en de chilivlokken (optioneel) toe en bak ze gedurende een halve minuut tot het begint te geuren.
  • Voeg de gesneden andijvie toe aan de wokpan en wok het gedurende 2-3 minuten tot de andijvie begint te slinken. Voeg de ketjap toe als je het lekker vind. (optioneel)
  • Breng op smaak met zout.
  • Haal de wokpan van het vuur en serveer de gewokte andijvie direct als bijgerecht of als onderdeel van een hoofdgerecht.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.