Paksoi wokken met sojasaus
Paksoi wokken met sojasaus en kastanjechampignons, een simpele maar super smaakvolle bereiding van de knapperige paksoi. Een veganistisch wok recept.
Het wokken van paksoi met sojasaus is een erg simpele maar lekkere bereiding vanwege de combinatie van smaken en texturen. Paksoi is een namelijk een groente met een stevige stengel en zachte, malse bladeren. Door het kort te wokken behoudt de paksoi zijn knapperige textuur, terwijl de hitte de groente iets zachter maakt. Sojasaus heeft juist de eigenschap om de natuurlijke smaak van ingrediënten te versterken zonder deze te overweldigen. Door paksoi te wokken met sojasaus, worden de natuurlijke smaken van de groente verbeterd en komen ze beter tot hun recht. Het toevoegen van de kastanje champignons zorgt voor ook een vlezige structuur in het recept. Kortom, een heerlijke combinatie.
Paksoi en champignons schoonmaken voor het wokken
De paksoi hoef je alleen maar goed te wassen voordat je deze gaat wokken. Doet dit wel met beleid, de bladeren zijn vrij kwetsbaar. Laat het water daarna ook goed uitlekken, anders wordt de gewokte paksoi veel te nat. De champignons hoef je alleen maar schoon te borstelen met een champignonborstel zoals deze. Champignons mag je namelijk niet wassen, dan worden ze papperig. Er zit meestal nog wel een beetje aarde aan de champignons, wat je wel weg wilt halen met het borstelen.
Vegetarische recepten met paksoi
Ben je na het wokken van de paksoi op zoek naar meer vegetarische recepten met paksoi? Probeer dan ook eens deze bloemkoolstamppot met paksoi of deze salade van paksoi.
Kijk hier voor het schoonmaken, snijden, koken en invriezen van paksoi.
Benodigde keukenmaterialen voor paksoi wokken met sojasaus
– Koekenpan
– Wok
– Vergiet
– Koksmes
– Champignonborstel
Paksoi wokken met sojasaus
Ingrediënten
- 1 struik paksoi
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 mespunt chilivlokken naar smaak
- olijfolie
Instructies
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
- Snijd de paksoi in repen en was deze goed.
- Borstel de champignons schoon met een groenteborstel en snijd deze in plakken.
- Zet een wok met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
- Voeg de champignons samen met de chilivlokken toe aan de wok als de olie goed heet is.
- Schud of schep de champignons regelmatig om. Voeg na 3 minuten de paksoi toe.
- Voeg de sojasaus toe en wok alles nog 1 minuut op hoog vuur terwijl je regelmatig blijft omscheppen.
- Serveer de gewokte paksoi met sojasaus en kastanje champignons met de geroosterde sesamzaadjes.
Geen reacties