Salade van paksoi

Wist je dat paksoi ook heerlijk is om rauw te eten? In deze salade van paksoi bijvoorbeeld. Een frisse salade met paksoi, komkommer, avocado, zoete puntpaprika, walnoten en alfalfa.

Salade van paksoi

Wist je dat paksoi ook heerlijk is om rauw te eten? In deze salade van paksoi bijvoorbeeld. Een frisse salade met paksoi, komkommer, avocado, zoete puntpaprika, walnoten en alfalfa.

Paksoi

Paksoi is een open koolsoort met langwerpige groene bladeren en witte stelen. Het is een prachtige groente die van origine uit Azië afkomstig is. Maar paksoi is meer dan geïntegreerd en veelvuldig van Nederlandse bodem verkrijgbaar. Paksoi wordt meestal gewokt of gestoofd klaargemaakt, maar probeer paksoi ook zeker eens rauw. Licht pittig en krokant, zoals je in deze salade van paksoi zult proeven.

Avocado snijden

Voor tips hoe je het beste een avocado kunt snijden kan je heel veel filmpjes vinden. Ook over hoe je het vooral niet moet doen. Zelf schil ik een avocado het liefste met de hand en snijd hem vervolgens met een scherp koksmes zoals deze. Maar wat ook fantastisch werkt zijn deze avocado snijders. Dan krijg je prachtige gelijkmatige plakjes wat erg mooi staat in deze salade van paksoi.

Paksoi recepten

Ben je naast deze salade van paksoi op zoek naar meer vegetarisch paksoi recepten? Probeer dan ook eens deze stamppot met paksoi en zoete aardappel en krokante portobello of deze roerbakschotel met paksoi en zoete aardappel.

Benodigde keuken materialen:
Koekenpan
Saladeschaal
Koksmes
Avocado snijder

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Salade van paksoi

By Anna Kaptein Serves: 3 - 4 personen
Prep Time: 30 minuten Cooking Time: 0 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1 paksoi
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 avocado eetrijp
  • 40 gram alfalfa
  • 40 gram walnoten
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel augurkenvocht
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • snufje chilivlokken

Instructions

1

Was de paksoi goed en snijd daarna in repen.

2

Rooster de walnoten in een droge koekenpan.

3

Was de puntpaprika en snijd in reepjes.

4

Verwijder de schil van de avocado.

5

Maak van de yoghurt, de mayonaise, de mosterd, het paprikapoeder en de chilivlokken een dressing en breng op smaak met wat zout en peper.

6

Meng de paksoi, de avocado en de paprika met de dressing (naar smaak) en verdeel over een salade schaal.

7

Bestrooi met de walnoten en de alfalfa en serveer de salade van paksoi.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.