Daslook boter maken

Daslook boter zelf maken is super makkelijk en snel gedaan. Zelfgemaakte daslook boter is ook vele malen lekkerder dan gekochte kruidenboters.

Daslook boter maken

Daslook boter zelf maken is super makkelijk en snel gedaan. Zelfgemaakte daslook boter is ook vele malen lekkerder dan gekochte kruidenboters.

Kruidenboter, knoflook boter of in dit geval daslook boter is een van die dingen die je heel vaak gewoon in de supermarkt koopt. Wat eigenlijk ontzettend jammer is, omdat het smaak verschil met de zelfgemaakte varianten allereerst gigantisch groot is. Als je eenmaal zelfgemaakte kruiden – of daslook boter hebt geproefd wil je nooit meer anders. Daarnaast is het zo ontzettend makkelijk én snel om het zelf te maken dat je het hierna nooit meer zal kopen. Het belangrijkste is dat je zorgt dat de boter op kamer temperatuur is en dat je hem goed luchtig klopt met een handmixer zoals deze. Nadat de daslook boter goed is opgesteven is het belangrijk de daslook boter in plakjes te snijden met een heel scherp mes zoals bijvoorbeeld deze.

Daslook

Daslook heeft een lichte knoflook en bieslook smaak en heeft relatief grote bladeren voor een kruid. Daslook is een echt voorjaarskruid en zal je met name in de periode april en mei kunnen krijgen. Daslook wordt geoogst voordat ze gaat bloeien. Daslook heeft een lichte knoflook smaak. Je kunt er dus voor kiezen om in dit recept het knoflook teentje weg te laten, als je liever alleen een milde knoflook smaak hebt.

Meer recepten voor bij de borrel?

De daslook boter is heerlijk als onderdeel van een uitgebreide borrel of tafel vol hapjes. Zoek je meer inspiratie? Probeer dan ook eens deze vegetarische saucijzenbroodjes met notengehakt of deze bladerdeeg hapjes met palmkool pesto en champignons.

De keukenmaterialen die ik gebruik:
Plastic mengkom
Handmixer
Knoflookpers
Scherp koksmes
– Plastic folie


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Daslook boter maken

By Anna Kaptein Serves: 1 rol boter
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 0 minuten Total Time: 15 minuten

Ingredients

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram verse daslook
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Instructions

1

Hak de daslook met een koksmes fijn. Dit hoeft niet super fijn, want het is wel lekker de stukjes daslook herkenbaar terug te vinden.

2

Doe de roomboter in een plastic mengkom en mix deze met handmixer goed door elkaar tot deze mooi luchtig is.

3

Voeg vervolgens de daslook toe en meng goed door elkaar.

4

Pers de knoflook met een knoflookpers uit en voeg toe.

5

Breng de boter op smaak met peper en zout.

6

Pak een stuk plastic folie. Schep hier de daslook boter op en modelleer de boter een beetje tot een rol. Rol vervolgens het plastic folie strak op en draai dicht aan de uiteinden.

7

Zorg dat de daslook boter een mooie ronde vorm heeft voordat je hem in de koelkast legt.

8

Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

9

Snijd vlak voordat je de boter wilt serveren plakjes van de daslook boter rol met een super scherp mes.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.