Salie boter zelf maken

Salie boter zelf maken. een heerlijke variant op de klassieke kruidenboter.

Salie boter zelf maken

Zelfgemaakte salie boter is een heerlijke en verrassende variant op de klassieke kruidenboter. Daarbij is het super makkelijk en snel om zelf te maken.

Kruidenboter, knoflook boter of in dit geval salie boter zijn van die dingen die heel vaak gewoon in de supermarkt worden gekocht. Wat eigenlijk ontzettend jammer is, omdat het smaak verschil met de zelfgemaakte varianten allereerst gigantisch groot is. Als je eenmaal zelfgemaakte kruiden – of salie boter hebt geproefd wil je nooit meer anders. Daarnaast is het zo ontzettend makkelijk én snel om het zelf te maken dat je het hierna nooit meer zal kopen. Het belangrijkste is dat je zorgt dat de boter op kamer temperatuur is en dat je hem goed luchtig klopt met een handmixer zoals deze.

Salie boter of kruidenboter?

Wat is het verschil tussen salie boter en kruidenboter? Eigenlijk is dat maar een heel klein verschil, namelijk dat in salie boter alleen het heerlijke kruid salie zit. Salie is een heel bijzonder en lekker kruid met een hele eigen en uitgesproken smaak. Salie wordt veel in de Italiaanse keuken gebruikt. Je kunt de salie boter daarom ook heel goed gebruiken bij bijvoorbeeld vlees, als zijnde een heerlijke smeltende salie boter saus. Wil je nou liever kruiden boter maken? Gebruik dan meerdere verse kruiden in plaats van alleen verse salie. De rest van het recept blijft gewoon hetzelfde.

Naast salie boter op zoek naar meer recepten voor bij de borrel?

De salie boter is heerlijk als onderdeel van een uitgebreide borrel of tafel vol hapjes. Zoek je meer inspiratie? Probeer dan ook eens deze vegetarische saucijzenbroodjes met notengehakt of deze bladerdeeg hapjes met palmkool pesto en champignons.

Benodigde keukenmaterialen voor het maken van boter met salie

Plastic mengkom
Handmixer
Knoflookpers
– Plastic folie

Salie boter zelf maken salie boter 2

Salie boter zelf maken

Anna Kaptein
Zelfgemaakte salie boter is een heerlijke en verrassende variant op de klassieke kruidenboter. Daarbij is het super makkelijk en snel om zelf te maken.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Borrelhapje
Porties 1 rol salie boter

Ingrediënten
  

  • 250 gram roomboter
  • 15 gram salie
  • 1 stuk teentje knoflook

Instructies
 

  • Hak de salie met een koksmes fijn. Dit hoeft niet super fijn, want het is wel lekker de stukjes salie herkenbaar terug te vinden.
  • Doe de roomboter in een plastic mengkom en mix deze met handmixer goed door elkaar tot deze mooi luchtig is.
  • Pers de knoflook met een knoflookpers uit en voeg toe.
  • Breng de boter op smaak met peper en zout.
  • Pak een stuk plastic folie. Schep hier de salie boter op en modelleer de boter een beetje tot een rol. Rol vervolgens het plastic folie strak op en draai dicht aan de uiteinden.
  • Zorg dat de salie boter een mooie ronde vorm heeft voordat je hem in de koelkast legt.
  • Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
  • Snijd vlak voordat je de boter wilt serveren plakjes van de salie boter rol.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.