Bladerdeeg hapje met palmkool pesto en champignon
Dit bladerdeeg hapje met palmkool pesto en champignon is verrassend lekker en net even anders. Een ideaal hapje voor bij de borrel, een verjaardag of als tapas.
Deze maand mocht ik voor de foodblogswap een recept maken van Maartje van maartjemaria.com. Maartje is heel sportief en kookt graag gezond én veganistisch. Met de jaarwisseling voor de deur wilde ik echter graag een lekker hapje voor bij de borrel maken, waardoor ik uitkwam bij haar vegan pizza rolls. Een lekker hartig hapje waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven door er een bladerdeeg hapje met palmkool pesto en champignon van te maken. Een heerlijke combinatie waar verrassend genoeg een flinke bos verse palmkool (of ook wel cavolo nero genaamd) in zit. Dus gelijk ook een goede portie groenten.
Palmkool pesto voor op hapje
Hier vind je het recept voor de palmkool pesto die ik gebruikte. Je kan uiteraard ook een ander soort pesto gebruiken, maar deze smaak combinatie van de palmkool met de champignon is erg lekker. Voor het maken van de pesto kun je het beste een keukenmachine gebruiken zoals deze. Wil je er net als Maartje een vegan hapje van maken? Maak dan de pesto vegan door edelgistvlokken te gebruiken in plaats van Parmezaanse kaas, zoals ik ook in deze vegan pesto van zeekraal deed. En laat de Parmezaanse kaas ter garnering van het bladerdeeg hapje met palmkool pesto en champignon gewoon achterwege.

Bladerdeeg hapje met palmkool pesto en champignon
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 250 gram champignons
- 50 gram parmezaanse kaas
- 1 x recept van palmkool pesto zie link naar het recept in de tekst
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de bladerdeeg rol uit de koelkast en laat 10 minuten op kamertemperatuur komen.
- Maak de palmkool pesto volgens de aanwijzingen in het recept. Link naar het recept staat in de tekst hierboven. Of gebruik een andere pesto die je lekker vind.
- Doe de champignons in de keukenmachine en maal fijn.
- Zet een koekenpan met de eetlepel zonnebloemolie op redelijk hoog vuur.
- Voeg als de olie heet is het champignon mengsel toe. Laat in ongeveer 5 minuten gaar bakken terwijl je regelmatig roert. Breng op smak met zout en peper. Doe het in een glazen schaaltje zodat het zo snel mogelijk af kan koelen
- Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.
- Rol de bladerdeeg rol uit over de met bakpapier beklede bakplaat.
- Smeer de pesto evenredig over het bladerdeeg. Laat alleen aan de lange zijden 1 cm vrij.
- Verdeel hierover heen het champignon mengsel als dit is afgekoeld.
- Rol de lap bladerdeeg over de lange kant zo strak mogelijk op. Gebruik het bakpapier als hulp bij het oprollen.
- Snijd vervolgens met een heel scherp mes plakjes van de rol en leg deze plat op het bakpapier.
- Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel over de bladerdeeg hapjes met palmkool pesto.
- Bak in 20 – 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer warm of koud.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties