6 x favoriete pesto recepten
Niks lekkerder dan zelfgemaakte pesto! Hierbij mijn 6 x favoriete recepten met pesto op een rij. Met pesto’s van broccoli, snijbiet, zeekraal, boerenkool, raapsteel en palmkool inclusief één vegan pesto.
Pesto! Ik ben er gek op. Zelfgemaakte pesto dan. De pesto uit de winkel zal ik niet snel eten. Zelf je pesto maken is ook ontzettend leuk en makkelijk om te doen. Ik daag je uit het een keer te proberen, daarna zal je nooit meer anders willen. De klassieke pesto kennen we allemaal en is gemaakt van basilicum, pijnboompitten, knoflook, olijfolie en Parmezaanse kaas. Een heerlijke combinatie van smaken die niet voor niets zo ontzettend bekend en veel gemaakt is. Naast de klassieke pesto variant kun je eindeloos variëren met de basis ingrediënten van pesto. Zo kun je verschillende (blad) groenten gebruiken in plaats van de basilicum, verschillende notensoorten in plaats van de pijnboompitten en verschillende kazen in plaats van de Parmezaanse kaas. Hierbij mijn 6 x favoriete pesto recepten op een rij!
Pesto maken
In de traditionele Italiaanse keuken wordt een pesto met een vijzel gemaakt. Omdat dat heel arbeidsintensief is en je maar kleine beetjes tegelijk kunt maken is het gebruik van een keukenmachine wel aan te bevelen. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.
Pesto van broccoli
Deze pesto van broccoli is de enige van de 5 pesto’s die niet is gemaakt van een bladgroente. Maar daarom niet minde lekker. Deze broccoli pesto is ook bij uitstek de manier om je kinderen toch ongemerkt broccoli te laten eten. Voor deze pesto kun je zelfs de stronk van de broccoli gebruiken zodat je niets hoeft weg te gooien.
Pesto van snijbiet
Snijbiet is een bladgroente die gelukkig steeds bekender en gangbaarder wordt. Je kan het in tal van recepten verwerken, waaronder in een heerlijke snijbiet pesto. Deze pesto variant is helemaal uniek, niet alleen door het gebruik van snijbiet maar ook door de geitenkaas en de zonnebloempitten.
Boerenkool pesto met champignons
Dit is een hele bijzondere pesto variant van boerenkool en champignons. Door de toevoeging van gebakken champignons krijgt deze pesto een heerlijke smaak. In plaats van pijnboompitten gebruik je pompoenpitten. Een lekker pesto recept met boerenkool.
Vegan pesto van zeekraal
Deze pesto van zeekraal is een verrassende en lekkere pesto die ook nog eens veganistisch is. De ziltige smaak van de zeekraal in een pesto recept is echt heerlijk! Door edelgistvlokken te gebruiken in plaats van Parmezaanse kaas krijg je een plantaardige pesto. In alle pesto recepten kun je de kaas vervangen door edelgistvlokken om een vegan variant te krijgen.
Pesto van raapsteel
Raapstelen, ook zo’n heerlijke en bijzondere voorjaars bladgroente. Ideaal voor het maken van een heerlijke smaakvolle raapstelen pesto. Op de raapstelen na is het recept verder klassiek te noemen. Wil je toch een wat verrassendere combinatie? gebruik dan hazelnoten in plaats van de pijnboompitten.
Palmkool pesto
Ook de palmkool pesto mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. De palmkool, ook wel cavolo nero genaamd, is een groente in opkomst en wordt vaak vergeleken met boerenkool. Ook de palmkool pesto is, op de palmkool na, verder klassieke wat betreft de overige ingrediënten zoals pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Al deze pesto recepten zijn goed in de koelkast te bewaren en kunnen zo voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Naast pasta met pesto kun je de pesto ook door de salade, aardappels of bij de borrel serveren.
Geen reacties