Panna cotta met rabarber siroop en karamel schotsen

24 mei 2020 (Laatst bijgewerkt: 28 februari 2023)
Maak indruk met deze fluweelzachte panna cotta met rabarber siroop en karamel schotsen. Het ideale dessert om je etentje mee af te sluiten.

Panna cotta met rabarber siroop en karamel schotsen

Maak indruk met deze fluweelzachte panna cotta met rabarber siroop en karamel schotsen. Het ideale dessert om je etentje mee af te sluiten.

Soms is het heerlijk om even goed uit te pakken tijdens een etentje. Voor een verjaardag, een jubileum, een vrienden diner, een romantisch etentje of gewoon als je zin hebt om je eens lekker uit te sloven. Daar is dit dessert of toetje dan ook perfect voor. Het vraagt wat voorbereidingstijd en geduld, maar het uiteindelijke resultaat is zeker de moeite waard! De heerlijk zachte en zoete vanille panna cotta samen met de wat zurige rabarber siroop en de krokante karamel schotsen is een fantastische combinatie. Zowel de panna cotta, als de rabarber siroop en de karamel schotsen zijn heel goed daags van te voren te maken zodat je op de dag en avond zelf hier helemaal niet meer naar om hoeft te kijken.

Rabarber siroop maken voor bij de panna cotta

Ook de rabarber siroop in dit recept is zelfgemaakt en wel volgens dit recept van rabarber gember siroop. Het is heel gemakkelijk en je hebt daarna ook gelijk nog heerlijke rabarber siroop over om nog zelf je limonade mee te maken. De siroop is goed wat langer te bewaren in de koelkast en is ook heerlijk door bijvoorbeeld de yoghurt tijdens je ontbijt.

Maak indruk met deze fluweelzachte panna cotta met rabarber siroop en karamel schotsen. Het ideale dessert om je etentje mee af te sluiten.

Panna cotta met rabarber siroop en karamel schotsen

Anna Kaptein
Maak indruk met deze fluweelzachte panna cotta met rabarber siroop en karamel schotsen. Het ideale dessert om je etentje mee af te sluiten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 ml verse slagroom
  • 1 stuk vanille stokje
  • 45 gram fijne kristalsuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 450 gram rabarber
  • 5 cm geschilde gember
  • 4 eetlepels suiker
  • sap van een halve citroen
  • 750 ml water
  • 100 gram suiker
  • 20 ml water

Instructies
 

  • Verwarm de slagroom samen met de suiker heel zachtjes in een steelpannetje.
  • Snijd het vanille stokje in de lengte door midden en schraap met een scherp mes het vanille merg uit het stokje en voeg toe aan de slagroom.
  • Laat de slagroom 10 minuten trekken maar zorg dat deze niet gaat koken!
  • Week ondertussen de gelatine blaadjes in een klein bakje met koud water.
  • Knijp de gelatine uit en voeg na 10 minuten toe aan de warme slagroom en zet het vuur uit. Roer goed door.
  • Pak ondertussen 4 timbaaltjes of pudding vormpjes en spoel om met koud water.
  • Verdeel de vanille room over de vormpjes en dek af met plastic.
  • Zet voor minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Maak de rabarber gember siroop volgens de aanwijzingen in het recept. Het recept vind je via de link in de bovenste tekst.
  • Maak als laatste de karamel schotsen. Doe de suiker en het water in een schone pan en zet op middelhoog vuur.
  • Breng aan de kook maar roer niet! Nooit!
  • Laat het suiker mengsel koken totdat het lichtbruin kleurt. Zet dan gelijk het vuur uit, het wordt heel snel te donker.
  • Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en giet hier het karamel mengsel overheen. Pas op dit is erg heet!
  • Wacht tot de karamel volledig is afgekoeld en breek de karamel vervolgens in grove stukken.
  • Haal vervolgens de vormpjes met panna cotta uit de koelkast en haal het plastic eraf. Houd de onderkant van het vormpje even onder de hete kraan en stort vervolgens de panna cotta op de dessert bordjes. Giet over elke panna cotta 2 a 3 eetlepels rabarber siroop en decoreer de panna cotta als laatste met de karamel schotsen.
  • Serveer de panna cotta met rabarber siroop en karamel schotsen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.