Bijgerechten

Boerenkool pesto met champignons

Een heerlijke en makkelijk pesto, deze boerenkool pesto met champignons. Een ideale en smaakvolle pesto waarbij je tegelijkertijd je groenten binnenkrijgt.

Boerenkool pesto met champignons

Een heerlijke en makkelijk pesto, deze boerenkool pesto met champignons. Een ideale en smaakvolle pesto waarbij je tegelijkertijd je portie groenten binnenkrijgt.

Pesto! Inmiddels heb ik al zoveel soorten en combinaties gemaakt. Maar gelukkig gaat het nooit vervelen en blijft het een favoriete smaakmaker. Een van de redenen dat ik vaak pesto maak is omdat het mijn kinderen er gek op zijn. Ze eten dan met gemak hun bordjes leeg. Deze boerenkool pesto met champignons is daarom ook ontstaan. Een slimme manier om te zorgen dat ze toch wat groenten binnen krijgen. Want groenten eten is iets wat ze op het moment pertinent niet doen. Het zal wel weer een fase zijn. Hoop ik.

Pesto recepten

Welke pesto recepten heb ik, naast deze boerenkool pesto, dan nog meer gemaakt? het leuke is dat elke seizoen zijn eigen bladgroenten kent die ideaal zijn voor het zelf maken van pesto. Zo zie je, als je alle pesto recepten op een rijtje zet, alle seizoenen zo ongeveer wel voorbij komen. Van broccoli pesto, raapstelen pesto, snijbiet pesto tot aan een vegan pesto van zeekraal. En nu ook een variant met boerenkool en kastanjechampignons. Het zal vast niet mijn laatste pesto recept zijn.

Boerenkool pesto met champignons

By Anna Kaptein Serves: 1 kommetje vol
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 15 minuten Total Time: 25 minuten

Ingredients

  • 75 gram boerenkool
  • 125 gram kastanje champignons
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram pompoenpitten
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructions

1

Zet een pan met ruim water op het vuur en blancheer de boerenkool 15 minuten. Laat daarna goed uitlekken in het vergiet.

2

Snij de champignons in plakjes en bak 7 minuten in een hete koekenpan. Laat daarna afkoelen.

3

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.

4

Knijp al het vocht goed uit de boerenkool en doe deze in de keukenmachine. Voeg ook de gebakken champignons, de geroosterde pompoenpitten, de Parmezaanse kaas, het teentje knoflook en de olijfolie toe.

5

Pureer alles met de keukenmachine tot een fijne pasta.

6

Breng zo nodig nog op smaak met zout en peper.

7

Is de pesto nog niet smeuïg genoeg? Voeg dan nog wat olijfolie toe.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.