Boerenkool pesto met champignons
Een heerlijke en makkelijk pesto, deze boerenkool pesto met champignons. Een ideale en smaakvolle pesto waarbij je tegelijkertijd je portie groenten binnenkrijgt.
Pesto! Inmiddels heb ik al zoveel soorten en combinaties gemaakt. Maar gelukkig gaat het nooit vervelen en blijft het een favoriete smaakmaker. Een van de redenen dat ik vaak pesto maak is omdat het mijn kinderen er gek op zijn. Ze eten dan met gemak hun bordjes leeg. Deze boerenkool pesto met champignons is daarom ook ontstaan. Een slimme manier om te zorgen dat ze toch wat groenten binnen krijgen. Want groenten eten is iets wat ze op het moment pertinent niet doen. Het zal wel weer een fase zijn. Hoop ik.
Pesto maken met boerenkool en champignons
In de traditionele Italiaanse keuken wordt een pesto met een vijzel gemaakt. Omdat dat heel arbeidsintensief is en je maar kleine beetjes tegelijk kunt maken is het gebruik van een keukenmachine wel aan te bevelen. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.
Pesto recepten
Welke pesto recepten heb ik, naast deze boerenkool pesto, dan nog meer gemaakt? het leuke is dat elke seizoen zijn eigen bladgroenten kent die ideaal zijn voor het zelf maken van pesto. Zo zie je, als je alle pesto recepten op een rijtje zet, alle seizoenen zo ongeveer wel voorbij komen. Van broccoli pesto, raapstelen pesto, snijbiet pesto tot aan een vegan pesto van zeekraal. En nu ook een variant met boerenkool en kastanjechampignons. Het zal vast niet mijn laatste pesto recept zijn.
Benodigde keukenmaterialen voor boerenkool pesto met champignons
– Grote pan
– Koekenpan
– Keukenmachine (ik gebruik zelf deze)
Boerenkool pesto met champignons
Ingrediënten
- 75 gram boerenkool
- 125 gram kastanje champignons
- 1 teen knoflook
- 30 gram pompoenpitten
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Zet een pan met ruim water op het vuur en blancheer de boerenkool 15 minuten. Laat daarna goed uitlekken in het vergiet.
- Snij de champignons in plakjes en bak 7 minuten in een hete koekenpan. Laat daarna afkoelen.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
- Knijp al het vocht goed uit de boerenkool en doe deze in de keukenmachine. Voeg ook de gebakken champignons, de geroosterde pompoenpitten, de Parmezaanse kaas, het teentje knoflook en de olijfolie toe.
- Pureer alles met de keukenmachine tot een fijne pasta.
- Breng zo nodig nog op smaak met zout en peper.
- Is de pesto nog niet smeuïg genoeg? Voeg dan nog wat olijfolie toe aan de boerenkool pesto met champignons.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties