Frittata met groene groenten

Een heerlijke frittata met groene groenten zoals sperziebonen, broccoli, prei en alfalfa kiemen. Een gezond en vegetarisch hoofdgerecht wat ook past in een koolhydraat dieet.

Frittata met groene groenten

Een heerlijke frittata met groene groenten zoals sperziebonen, broccoli, prei en alfalfa kiemen. Een gezond en vegetarisch hoofdgerecht wat ook past in een koolhydraat arm dieet.

Een frittata is wat mij betreft de ideale manier voor een gezonde en snelle maaltijd met lekker veel groenten. Heel veel groenten zelfs in dit geval! Meer dan 200 a 300 gram groenten per persoon! Een frittata met groene groenten wel te verstaan, zoals sperziebonen, broccoli prei en alfalfa kiemen. Je kunt een frittata ook in de koekenpan maken, maar een oven frittata zoals deze is makkelijker omdat de oven het werk doet en jij verder je handen vrij hebt. Deze frittata met groene groenten is ook geschikt voor een koolhydraat arm dieet. Wil je deze vegetarische maaltijd extra voedzaam maken? Maak er dan een quiche van door deze frittata met groene groenten te gebruiken als vulling en er zelf een korstdeeg bij te maken of kant en klaar quiche deeg te gebruiken. Gebruik dan wel in plaats van een ovenschaal een handige quiche vorm met losse bodem zoals deze.

Meer recepten met groene groenten

Maak je graag recepten met groene groenten zoals broccoli, prei of sperziebonen? Probeer dan ook eens deze groene groenten soep of deze vegetarisch broccoli curry.

Benodigde keukenmaterialen:
Ruime pan
Koksmes
Maatbeker
Koekenpan
Garde
Bakpapier
Ovenschaal of quiche vorm


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Frittata met groene groenten

By Anna Kaptein Serves: 3 - 4 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 35 minuten Total Time: 50 minuten

Ingredients

  • 1 broccoli
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 prei
  • 2 theelepels za'atar
  • 6 eieren
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • scheutje melk
  • mespunt chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram alfalfa kiemen

Instructions

1

Was de sperziebonen, verwijder de punten en snijd ze in drieën.

2

Snijd de broccoli in kleine roosjes en was goed.

3

Zet een ruime pan met water en een snufje zout op en blancheer de boontje en de broccoli na elkaar in 3 a 4 minuten.

4

Snijd de prei in ringen en was goed.

5

Zet een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en laat warm worden.

6

Schil en snijd de knoflook in plakjes.

7

Doe de knoflook, de za'atar, de chilivlokken en de prei in de koekenpan en voeg 1 klein glaasje water toe en stoof 10 minuten terwijl je regelmatig even roert.

8

Kluts de eieren in een maatbeker met een scheutje melk en een vork los. Voeg ook de geraspte kaas toe. Breng op smaak met een snufje zout en peper.

9

Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.

10

Verdeel de sperziebonen, de broccoli en de gestoofde prei over de ovenschaal.

11

Giet het ei mengsel over de groenten heen.

12

Bak de frittata met groene groenten in 25 minuten in de oven gaar totdat het ei net gestold is.

13

Bestrooi met de alfalfa kiemen en serveer.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.