Andijvie a la crème
Een heerlijke klassieker met andijvie. Deze andijvie a la crème is heerlijk zacht, licht bitter en fris van smaak. Een lekker vegetarisch bijgerecht.
Wie er dacht dat je alleen van spinazie een a la crème variant kon maken heeft het mis. Ook andijvie leent zich heel goed om te bereiden in een roomsausje. Door andijvie a la crème te maken wordt de smaak romiger wat een heerlijke tegenhanger is van de bitterheid die andijvie wel heeft. Samen met de frisse citroensap, een gesnipperd uitje en knoflook een simpel maar heerlijk recept wat ik zelf graag maak als ik andijvie als bijgerecht wil serveren. In plaats van slagroom kan je ook boursin gebruiken om de andijvie a la crème mee te maken, je krijgt dan een veel kruidigere smaak.
Andijvie a la crème op smaak brengen
Om de andijvie a la crème op smaak te brengen is het lekker de andijvie te wokken met een gesnipperd uitje en met knoflook. Snijd één of twee teentjes knoflook in dunne plakjes en snipper een ui fijn, verhit de olie en roomboter in een goede wok met dikke bodem zoals bijvoorbeeld deze en voeg de gesnipperde ui en plakjes knoflook toe als de olie en boter goed heet zijn. Voeg na ongeveer een minuut pas de gesneden andijvie toe. Wanneer je de andijvie a la crème gaat serveren, is het lekker nog wat citroensap over de andijvie te sprenkelen voor wat extra frisheid.
Vegetarische recepten met andijvie
Ben je na het maken van de andijvie a la crème op zoek naar meer vegetarische recepten met andijvie? Probeer dan ook eens deze andijvie ovenschotel met zoete aardappel of deze hartige andijvie taart met camembert.
Benodigde keukenmaterialen voor andijvie a la crème
Andijvie a la crème
Ingrediënten
- 1 krop andijvie
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels roomboter
- 1 stuk ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml slagroom
- 1 halve citroen
Instructies
- Was de krop andijvie grondig en snijd deze in dunne reepjes.
- Verhit de boter samen met de olijfolie in een wok op middelhoog vuur.
- Schil de ui en snipper heel fijn. Voeg de fijngehakte ui toe en fruit ene paar minuten aan.
- Maak de knoflook schoon en snijd ook fijn. Voeg de knoflook toe aan de wok en bak deze kort mee.
- Voeg de gesneden andijvie toe aan de wok. Laat de andijvie slinken en zacht worden in ongeveer 3 minuten, terwijl je deze regelmatig omschept.
- Giet de slagroom over de andijvie en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes sudderen gedurende 5 minuten, of tot de andijvie volledig gaar is en de room iets is ingedikt.
- Breng de andijvie à la crème op smaak met zout en peper.
- Serveer de andijvie à la crème direct als bijgerecht en besprenkel naar smaak met wat citroensap.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties