Andijvie ovenschotel met zoete aardappel

23 juni 2023 (Laatst bijgewerkt: 12 januari 2024)
Een super verrassende vegetarische andijvie ovenschotel met zoete aardappel, tomaatjes en boursin. Zelfs de minder grote andijvie fans vinden de andijvie op deze wijze erg lekker.

Andijvie ovenschotel met zoete aardappel

Ontdek de verrassende smaak van deze vegetarische andijvie ovenschotel met zoete aardappel, tomaatjes en romige Boursin. Zelfs als je geen grote fan bent van andijvie, zul je zeker genieten van deze bereiding.

Deze vegetarische ovenschotel is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar past ook perfect in een gezonde en gevarieerde voeding. Met een mix van verse groenten, zoete aardappel en de romige toevoeging van Boursin, is elke hap een genot, zelfs voor de minder enthousiaste andijvie liefhebbers! Bovendien is het gerecht makkelijk te bereiden, waarbij de oven het meeste werk voor zijn rekening neemt. Ideaal voor een snelle en voedzame doordeweekse avondmaaltijd.

Zoete aardappel als topping van de andijvie ovenschotel

Voeg een creatieve twist toe aan je ovenschotel door de andijvie te bedekken met dunne plakjes zoete aardappel. Snijd de zoete aardappels in ronde plakjes en leg ze dakpansgewijs op elkaar, waardoor de bovenkant van de ovenschotel wordt bedekt. Dit niet alleen voor een visueel aantrekkelijke presentatie, maar zorgt er ook voor dat de zoete aardappel perfect gaar is wanneer de ovenschotel klaar is. Gebruik bij voorkeur een ronde ovenschaal voor een speels effect, zoals bijvoorbeeld deze ronde ovenschaal te gebruiken, omdat je de zoete aardappel plakjes dan in cirkels kan neerleggen.

Andijvie wokken voor door de ovenschotel

Geef je traditionele andijvie ovenschotel een verrassende twist door de andijvie eerst kort te wokken met uien, knoflook en rode peper. Voeg vervolgens de Boursin en tomaatjes toe. Door de andijvie kort te wokken behoudt het zijn knapperige textuur en voegt het een heerlijke smaak toe aan het gerecht. Met slechts enkele minuten wokken in een gietijzeren wok zoals deze kun je de smaken versterken en heb je de andijvie bereid om zo verder te gebruiken in de andijvie ovenschotel.

Vegetarische recepten met andijvie

Ben je na het maken van deze vegetarische andijvie ovenschotel op zoek naar meer vegetarische recepten met andijvie? Probeer dan ook eens deze hartige andijvie taart met camembert of deze paddenstoelen risotto met andijvie.

Kijk hier voor de het snijden, wassen, koken en invriezen van andijvie

Benodigde keuken materialen voor andijvie ovenschotel

Wok
Ovenschotel
Vergiet
Koksmes

Een super verrassende vegetarische andijvie ovenschotel met zoete aardappel, tomaatjes en boursin. Zelfs de minder grote andijvie fans vinden de andijvie op deze wijze erg lekker.

Andijvie ovenschotel

Anna Kaptein
Ontdek de verrassende smaak van deze vegetarische andijvie ovenschotel met zoete aardappel, tomaatjes en romige Boursin. Zelfs als je geen grote fan bent van andijvie, zul je zeker genieten van deze bereiding.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 krop andijvie
  • 1 stuks grote zoete aardappels
  • 240 gram boursin cuisine
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk rode peper
  • 100 gram belegen kaas geraspt

Instructies
 

  • Snijd de andijvie in kwarten en daarna in dunne reepjes. Was de andijvie daarna goed en laat uitlekken.
  • Zet een wok met een scheut olijfolie op het vuur.
  • Snipper de rode ui, de knoflook en de rode peper (zonder zaadlijsten) fijn en voeg toe aan de wok als de olie heet is.
  • Voeg na 1 minuut de gesneden andijvie toe en wok deze 2 a 3 minuten op hoog vuur terwijl je de andijvie regelmatig omschept.
  • Zet het vuur onder de wok daarna uit en schep de andijvie daarna in een vergiet.
  • Druk met de bolle kant van de lepel zoveel mogelijk vocht uit de andijvie en laat de andijvie daarna nog even staan.
  • Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze allemaal in gelijke dikke ronde plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Was daarna de cherry tomaatjes en snijd deze in plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet het vuur onder de wok weer zachtjes aan en voeg de andijvie, de gesneden tomaatje en de boursin cuisine toe. Meng alles goed door en zet het vuur weer uit zodra de boursin gesmolten is en alles goed gemengd is. Breng zo nodig nog iets extra op smaak met zout en peper.
  • Pak een ovenschaal en verdeel het andijvie mengsel over de bodem.
  • Verdeel daar overheen dakpansgewijs de plakjes zoete aardappel. Druk deze voorzichtig iets aan.
  • Bestrooi als laatste met de belegen geraspte kaas en zet de andijvie ovenschotel gedurende 25 a 30 minuten in de oven totdat je een krokant korstje hebt en de zoete aardappel plakjes gaar zijn (controleer met een vork).
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.