Andijvie ovenschotel met zoete aardappel

23 juni 2023
Een super verrassende vegetarische andijvie ovenschotel met zoete aardappel, tomaatjes en boursin. Zelfs de minder grote andijvie fans vinden de andijvie op deze wijze erg lekker.

Andijvie ovenschotel met zoete aardappel

Een super verrassende vegetarische andijvie ovenschotel met zoete aardappel, tomaatjes en boursin. Zelfs de minder grote andijvie fans vinden de andijvie op deze wijze erg lekker.

Deze vegetarische andijvie ovenschotel is een smaakvol gerecht dat perfect past bij een gezonde en gevarieerde voeding. Met de combinatie van verse groenten, zoete aardappel, sappige tomaatjes en romige Boursin wordt elke hap een feestje, zelfs voor de minder grote andijvie fans! Bovendien is deze andijvie ovenschotel eenvoudig te bereiden en doet de oven het meeste werk. Ideaal voor een gezonde doordeweekse avondmaaltijd.

Zoete aardappel als topping van de andijvie ovenschotel

Als laatste bedekken we de andijvie ovenschotel met een laagje van zoete aardappel. Dat doen we niet met zoete aardappel puree, maar door de zoete aardappels in ronde plakjes te snijden die je vervolgens dakpansgewijs op elkaar legt totdat je heel de bovenkant van de ovenschotel hebt bedekt. Dit ziet er ten eerste erg leuk uit, maar zorgt er daarnaast ook voor dat de zoete aardappel plakjes in de oven worden gegaard en precies gaar zijn als de andijvie ovenschotel klaar is. Het leukste is om hiervoor een ronde ovenschaal te gebruiken zoals bijvoorbeeld deze, omdat je de zoete aardappel plakjes dan in cirkels kan neerleggen. Maar mocht je die niet hebben dan is dat uiteraard gene probleem.

Andijvie wokken voor door de ovenschotel

Voor een verrassende twist aan je traditionele andijvie ovenschotel, wok je eerst de andijvie met uien, knoflook en rode peper waarna je de boursin en tomaatjes toevoegt. Door de andijvie kort te wokken behoudt het zijn knapperige textuur en voegt het een heerlijke smaakdimensie toe aan het gerecht. Met slechts enkele minuten wokken in een gietijzeren wok zoals deze kun je de smaken versterken en heb je de andijvie bereid om zo verder te gebruiken in de andijvie ovenschotel.

Vegetarische recepten met andijvie

Ben je na het maken van deze vegetarische andijvie ovenschotel op zoek naar meer vegetarische recepten met andijvie? Probeer dan ook eens deze hartige andijvie taart met camembert of deze paddenstoelen risotto met andijvie.

Kijk hier voor de het snijden, wassen, koken en invriezen van andijvie

Benodigde keuken materialen voor andijvie ovenschotel

Wok
Ovenschotel
Vergiet
Koksmes

Een super verrassende vegetarische andijvie ovenschotel met zoete aardappel, tomaatjes en boursin. Zelfs de minder grote andijvie fans vinden de andijvie op deze wijze erg lekker.

Andijvie ovenschotel

Anna Kaptein
Een super verrassende vegetarische andijvie ovenschotel met zoete aardappel, tomaatjes en boursin. Zelfs de minder grote andijvie fans vinden de andijvie op deze wijze erg lekker.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 krop andijvie
  • 1 stuks grote zoete aardappels
  • 240 gram boursin cuisine
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk rode peper
  • 100 gram belegen kaas geraspt

Instructies
 

  • Snijd de andijvie in kwarten en daarna in dunne reepjes. Was de andijvie daarna goed en laat uitlekken.
  • Zet een wok met een scheut olijfolie op het vuur.
  • Snipper de rode ui, de knoflook en de rode peper (zonder zaadlijsten) fijn en voeg toe aan de wok als de olie heet is.
  • Voeg na 1 minuut de gesneden andijvie toe en wok deze 2 a 3 minuten op hoog vuur terwijl je de andijvie regelmatig omschept.
  • Zet het vuur onder de wok daarna uit en schep de andijvie daarna in een vergiet.
  • Druk met de bolle kant van de lepel zoveel mogelijk vocht uit de andijvie en laat de andijvie daarna nog even staan.
  • Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze allemaal in gelijke dikke ronde plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Was daarna de cherry tomaatjes en snijd deze in plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet het vuur onder de wok weer zachtjes aan en voeg de andijvie, de gesneden tomaatje en de boursin cuisine toe. Meng alles goed door en zet het vuur weer uit zodra de boursin gesmolten is en alles goed gemengd is. Breng zo nodig nog iets extra op smaak met zout en peper.
  • Pak een ovenschaal en verdeel het andijvie mengsel over de bodem.
  • Verdeel daar overheen dakpansgewijs de plakjes zoete aardappel. Druk deze voorzichtig iets aan.
  • Bestrooi als laatste met de belegen geraspte kaas en zet de andijvie ovenschotel gedurende 25 a 30 minuten in de oven totdat je een krokant korstje hebt en de zoete aardappel plakjes gaar zijn (controleer met een vork).
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.