Couscous salade met tuinbonen

couscous salade met tuinbonen

Toen ik nog op de basisschool zat (jaja, lang geleden) kan ik mij herinneren dat wij met de klas ’s zomers weleens naar boer Mees gingen om tuinbonen te plukken. Hoe leuk is het dat ik nu, jaren later, tuinbonen van dezelfde boerderij in mijn groentepakket heb. En gelukkig vind ik ze nu veel lekkerder dan dat ik ze toen vond. Dit recept van couscous salade met tuinbonen van Barry en Vivian is een makkelijk en heel lekker recept. Vanavond eten wij het als avondeten, en morgen gaat het als lunch mee naar het werk. Als je de feta weg laat is het ook een veganistische salade.

Benieuwd geworden naar het recept of zin gekregen om thuis wekelijks met mij mee te koken? Kijk dan op http://www.groentenabonnement.nl

Couscous salade met tuinbonen

Hoeveelheid: 4 personen
Kooktijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr couscous
  • 1 kg tuinbonen
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijs
  • 4 lente-uien of 1 kleine rode ui
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap of witte wijnazijn
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje peterselie
  • eventueel 200 gr fêta
  • zout en peper

Instructies

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Dop de tuinbonen en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Giet af en leg ze in een bak met koud water.

3

Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes.

4

Snijd de radijsjes in kwarten.

5

Snijd de lente-uien in dunne ringetjes of snipper de rode ui.

6

Snijd de munt en peterselie fijn.

7

Roer de couscous los en breng goed op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper.

8

Voeg de tuinbonen, komkommer, radijs, ui, munt en peterselie toe aan de couscous en meng alles goed door elkaar.

9

Brokkel ten slotte eventueel de fêta over de couscous.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.