Gerookte zalm met venkelsalade

Gerookte zalm met venkelsalade is een heerlijke combinatie door de frisse zoetige salade en de lekkere vettige zalm. Een heerlijk licht recept voor warme zomerse dagen of als lichte lunch.

Gerookte zalm met venkelsalade

Gerookte zalm met venkelsalade is een heerlijke combinatie door de frisse zoetige salade en de lekkere vettige zalm. Een heerlijk licht recept voor warme zomerse dagen of als lichte lunch.

Met deze zomerse temperaturen heb ik minder trek en niet zo’n zin om lang in de keuken te staan. Maar een lichte en makkelijke maaltijd zoals gerookte zalm met venkelsalade is ideaal. Ook omdat het een volledige koude maaltijd is. Dit recept van Barry en Vivian van gerookte zalm met venkelsalade is daarom perfect voor een warme zomeravond.  En voor de mensen die vaak niet weten wat ze van venkel moeten maken een aanrader!

Venkel snijden

Voor de venkelsalade bij de gerookte zalm moet je de venkel in heel dunne plakjes snijden., dit is het lekkerste. Je kunt dat doen met een keukenmachine zoals deze of met een mandoline zoals deze. Als je beide niet hebt snijd je de venkel heel fijn met een scherp koksmes, zoals deze.

Recepten met venkel

Ben je na het eten van gerookte zalm met venkelsalade op zoek naar meer recepten met venkel? Probeer dan ook eens deze venkel wortel soep met dille pesto of deze vegetarische ceviche van venkel.

Gerookte zalm met venkelsalade

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 30 minuten Cooking Time: 0 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 150 gr gerookte zalm
  • 1 venkelknol
  • Eventueel ½ rode ui
  • 1 handje raapstelen
  • sap van ½ citroen
  • 3 el olijfolie
  • 4 el tuinkers
  • 2 tl mierikswortel (kan uit een potje)
  • 2 el crème fraîche
  • Zout en peper

Instructions

1

Halveer de venkel en snijd de harde kern eruit.

2

Schaaf of snijd de venkel met een mandoline of hele scherp mes zo dun mogelijk en plaats in een kom. Houd het loof apart.

3

Knijp de citroen boven de venkel uit en laat 10 minuten staan.

4

Snijd eventueel de rode ui in zo dun mogelijke ringen en doe het bij de venkel.

5

Meng de mierikswortel met de crème fraîche en breng op smaak.

6

Schik de gerookte zalm op een mooie schaal. Verdeel het mierikswortelsausje in hoopjes over de zalm.

7

Meng dan de raapstelen, tuinkers, venkelloof en olijfolie met de venkel.

8

Breng op smaak met zout en peper en schik de venkelsalade over de zalm.

9

Serveer de gerookte zalm met venkelsalade met toast of matzes en partjes citroen.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.