Gerookte zalm met venkelsalade

21 juni 2017 (Laatst bijgewerkt: 16 januari 2023)
Gerookte zalm met venkelsalade is een heerlijke combinatie door de frisse zoetige salade en de lekkere vettige zalm. Een heerlijk licht recept voor warme zomerse dagen of als lichte lunch.

Gerookte zalm met venkelsalade

Gerookte zalm met venkelsalade is een heerlijke combinatie door de frisse zoetige salade en de lekkere vettige zalm. Een heerlijk licht recept voor warme zomerse dagen of als lichte lunch.

Met deze zomerse temperaturen heb ik minder trek en niet zo’n zin om lang in de keuken te staan. Maar een lichte en makkelijke maaltijd zoals gerookte zalm met venkelsalade is ideaal. Ook omdat het een volledige koude maaltijd is. Dit recept van Barry en Vivian van gerookte zalm met venkelsalade is daarom perfect voor een warme zomeravond.  En voor de mensen die vaak niet weten wat ze van venkel moeten maken een aanrader!

Venkel snijden voor door de venkelsalade met zalm

Voor de venkelsalade bij de gerookte zalm moet je de venkel in heel dunne plakjes snijden., dit is het lekkerste. Je kunt dat doen met een keukenmachine zoals deze of met een mandoline zoals deze. Als je beide niet hebt snijd je de venkel heel fijn met een scherp koksmes, zoals deze.

Vegetarische recepten met venkel

Ben je na het eten van gerookte zalm met venkelsalade op zoek naar meer recepten met venkel? Probeer dan ook eens deze venkel wortel soep met dille pesto of deze vegetarische ceviche van venkel.

Gerookte zalm met venkelsalade is een heerlijke combinatie door de frisse zoetige salade en de lekkere vettige zalm. Een heerlijk licht recept voor warme zomerse dagen of als lichte lunch.

Gerookte zalm met venkelsalade

Anna Kaptein
Gerookte zalm met venkelsalade is een heerlijke combinatie door de frisse zoetige salade en de lekkere vettige zalm. Een heerlijk licht recept voor warme zomerse dagen of als lichte lunch.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 stuk venkelknol
  • 1/2 stuk rode ui optioneel
  • 1 handje raapstelen
  • 1/2 stuk citroen alleen het sap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels tuinkers
  • 2 theelepels mierikswortel kan uit een potje
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Halveer de venkel en snijd de harde kern eruit.
  • Schaaf of snijd de venkel met een mandoline of hele scherp mes zo dun mogelijk en plaats in een kom. Houd het loof apart.
  • Knijp de citroen boven de venkel uit en laat 10 minuten staan.
  • Snijd eventueel de rode ui in zo dun mogelijke ringen en doe het bij de venkel.
  • Meng de mierikswortel met de crème fraîche en breng op smaak.
  • Schik de gerookte zalm op een mooie schaal. Verdeel het mierikswortelsausje in hoopjes over de zalm.
  • Meng dan de raapstelen, tuinkers, venkelloof en olijfolie met de venkel.
  • Breng op smaak met zout en peper en schik de venkelsalade over de zalm.
  • Serveer de gerookte zalm met venkelsalade met toast of matzes en partjes citroen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.