Bieten salade met veldsla en geitenkaas

21 november 2019 (Laatst bijgewerkt: 4 januari 2023)
Bieten salade met veldsla en geitenkaas. Een heerlijke vegetarische salade met een dressing van balsamico en geroosterde pompoenpitten. lekker als gezonde lunch of als bijgerecht.

Bieten salade met veldsla en geitenkaas

Bieten salade met veldsla en geitenkaas. Een heerlijke vegetarische salade met een dressing van balsamico en geroosterde pompoenpitten. lekker als gezonde lunch of als bijgerecht.

Het seizoen van de veldsla loopt van oktober tot maart. Een wintervaste slasoort dus, wat ik erg bijzonder vind. Met veel kou en vorst doet de veldsla het op zijn best. Veldsla zal je op de markt of bij de groenteboer vaak zien met de wortels er nog aan. Zo blijven ze langer goed. Verwijder deze wortels en was de sla goed. Veldsla van de supermarkt is vaak al wortelloos én gewassen.
Deze bieten salade met veldsla en geitenkaas is een heerlijke en winterse salade combinatie met een frisse dressing van balsamico. In plaats van bieten salade met veldsla kan je er bijvoorbeeld ook een stamppot van veldsla, biet en aardappel van maken.

Bieten in blokjes snijden voor de bietensalade met veldsla

Voor deze bieten salade met veldsla en geitenkaas is het het lekkerste om de rode biet in kleine blokjes te snijden van ongeveer 1 x 1 cm. Dit kan makkelijk met de hand met een scherp mes zoals bijvoorbeeld deze. Maar helemaal fijn is het als je een luxe groenten snijder zoals deze hebt. Dan ben je binnen no time klaar met snijden.

Meer salade recepten

Ben je na het maken van deze bietensalade met veldsla en geitenkaas op zoek naar meer salade recepten? Probeer dan ook eens deze salade van venkel, appel, geitenkaas en olijven.

Bieten salade met veldsla en geitenkaas. Een heerlijke vegetarische salade met een dressing van balsamico en geroosterde pompoenpitten. lekker als gezonde lunch of als bijgerecht.

Bietensalade met veldsla en geitenkaas

Anna Kaptein
Bieten salade met veldsla en geitenkaas. Een heerlijke vegetarische salade met een dressing van balsamico en geroosterde pompoenpitten. lekker als gezonde lunch of als bijgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 19 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram gekookte bieten
  • 150 gram veldsla
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 4 theelepels olijfolie
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 theelepel agave siroop

Instructies
 

  • Schil de bieten en kook ze in 30 minuten tot 1,5 uur gaar (zomer bieten in 30 minuten en winter bieten in 1,5 uur) of gebruik gekookte bieten. Laat ze afkoelen en snijd in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  • Was de veldsla goed en laat uitlekken.
  • Rooster de pompoenpitten.
  • Maak van de olijfolie, balsamico azijn en agavesiroop een dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de veldsla, bieten blokjes en dressing door elkaar.
  • Bestrooi de bietensalade met veldsla met de pompoenpitten en verkruimel als laatste de geitenkaas eroverheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.