Salades

Bieten salade met veldsla en geitenkaas

Bieten salade met veldsla en geitenkaas. Een heerlijke vegetarische salade met een dressing van balsamico en geroosterde pompoenpitten. lekker als gezonde lunch of als bijgerecht.

Het seizoen van de veldsla loopt van oktober tot maart. Een wintervaste slasoort dus, wat ik erg bijzonder vind. Met veel kou en vorst doet de veldsla het op zijn best. Veldsla zal je op de markt of bij de groenteboer vaak zien met de wortels er nog aan. Zo blijven ze langer goed. Verwijder deze wortels en was de sla goed. Veldsla van de supermarkt is vaak al wortelloos én gewassen.
Deze bieten salade met veldsla en geitenkaas is een heerlijke en winterse salade combinatie met een frisse dressing van balsamico. In plaats van bieten salade met veldsla kan je er bijvoorbeeld ook een stamppot van veldsla, biet en aardappel van maken.

Op zoek naar meer salade inspiratie? Probeer dan ook eens deze salade van venkel, appel, geitenkaas en olijven.

Bieten salade met veldsla en geitenkaas

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 0 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram rode (gekookte) bieten
  • 150 gram veldsla
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico dressing
  • 1 eetlepel honing
  • peper en zout

Instructies

1

Schil de bieten en kook ze in 30 minuten tot 1,5 uur gaar (zomer bieten in 30 minuten en winter bieten in 1,5 uur) of gebruik gekookte bieten. Laat ze afkoelen en snijd in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.

2

Was de veldsla goed en laat uitlekken.

3

Rooster de pompoenpitten.

4

Maak van de olijfolie, balsamico azijn en honing een dressing en breng op smaak met zout en peper.

5

Meng de veldsla, bieten blokjes en dressing door elkaar.

6

Bestrooi de salade met de pompoenpitten en verkruimel als laatste de geitenkaas eroverheen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.