Kerrie zuurkool uit de oven met pastinaak puree
De heerlijke smaak en prachtige kleur van kerrie zuurkool, met een puree van pastinaak en aardappel en met een krokant kaas korstje uit de oven. Een heerlijke vegetarisch oven recept.
Kerrie zuurkool, een verrassende variantie op de klassieke witte zuurkool zoals je hem gewend bent. De combinatie kerrie en zuurkool is echt heerlijk en geeft daarnaast een fantastische kleur mee. En we stoven de zuurkool niet allen met kerrie, maar ook met mosterdzaad, chilivlokken en een gefruit uitje en knoflook. Waardoor de zuurkool super veel smaak krijgt! Daarna maken we een heerlijke pastinaak aardappel puree, wat zorgt voor een zoetige tegenhanger. Bij ons thuis is dit echt een favoriet recept, ook bij de kinderen. Maak de kerrie zuurkool gerust al een dag of twee eerder, zodat de smaken extra goed in kunnen trekken.
Puree maken voor de ovenschotel met kerrie zuurkool
Voor deze kerrie zuurkool met pastinaak puree maak je een puree van de aardappel en de pastinaak. Dat kan heel gemakkelijk met een ouderwetse pureestamper zoals deze. Hierbij blijft de puree wat grover. Wil je een wat fijnere puree dan kun je beter een pureeknijper zoals deze gebruiken.
Vegetarische recepten met kerrie
Ben je na het maken van deze kerrie zuurkool op zoek naar meer vegetarische recepten met kerrie? Probeer dan ook eens deze gewokte paarse spitskool met kerrie, deze prei kerrie soep of deze vegetarische kokos kerrie saus.
Benodigde keukenmaterialen voor kerrie zuurkool
– Koekenpan
– Ruime pan
– Dunschiller
– Pureestamper
– Ovenschaal
Kerrie zuurkool met pastinaak puree uit de oven
Ingrediënten
- 520 gram zuurkool
- 600 gram pastinaak
- 800 gram aardappels kruimige
- 150 gram belegen kaas geraspt
- 40 gram roomboter
- 150 ml melk
- 2 theelepel kerrie poeder
- 1 mespunt chilivlokken
- 1 stuk grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel mosterdzaad
- 100 ml witte wijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Zet een grote koekenpan met een flinke klont roomboter op middelhoog vuur.
- Snipper de ui en de knoflook en fruit deze een paar minuten samen met het kerriepoeder, de chilivlokken en het mosterdzaad aan als de boter is gesmolten en bruist.
- Voeg vervolgens de zuurkool met het vocht en de witte wijn toe en stoof de zuurkool zachtjes gedurende 20 minuten.
- Zet het vuur uit na 20 minuten.
- Schil ondertussen de aardappels en de pastinaak.
- Snijd in grove stukken en zet in een ruime pan met water en een snuf zout op het vuur.
- Breng aan de kook en laat in 20 minuten gaar koken. Giet de aardappels en de pastinaak af en stamp tot een puree met een puree stamper.
- Voeg de melk en roomboter toe en maak tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Pak een ruime ovenschaal. Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje puree. Verdeel daar overheen de zuurkool zuurkool (zonder het vocht).
- Bedek de zuurkool met de rest van de puree.
- Bedek de ovenschaal als laatste met de geraspte kaas.
- Zet de kerrie zuurkool ovenschotel gedurende 20 – 25 minuten in het midden van de oven tot je een mooi bruin korstje hebt.
- Aan tafel!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties