Venkel wortel soep met dille pesto

Een verrassende en fluweelzachte venkel wortel soep met zelfgemaakte dille pesto. Een verwarmende en vegetarische soep.

Venkel wortel soep met dille pesto

Een verrassende en fluweelzachte venkel wortel soep met zelfgemaakte dille pesto. Een verwarmende en vegetarische soep.

Een venkel wortel soep met dille pesto is wellicht een soep die je niet snel zult maken of eten. Maar het is echt een aanrader en inmiddels een van mijn favoriete soepen! Voor het recept ben ik geinpsireerd door de romige venkelsoep uit het Foodies magazine en met wat kleine aanpassingen is deze variant tot stand gekomen. Een heerlijke romige, volle en zachte soep met verrassende smaak combinaties.

Dille pesto maken

In de traditionele Italiaanse keuken wordt een pesto met een vijzel gemaakt. Omdat dat heel arbeidsintensief is en je maar kleine beetjes tegelijk kunt maken is het gebruik van een keukenmachine wel aan te bevelen. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.

Recepten met venkel

Venkel is een heerlijke zoetige groente met een anijsachtige smaak. Naast deze venkel wortel soep kun je er ook heel goed deze vegetarische ceviche van venkel van maken of deze venkel salade met appel, geitenkaas en olijven. Net als dit soep recept beide ook vegetarische recepten.

Benodigde keukenmaterialen:
Staafmixer
Keukenmachine (ik gebruik zelf deze)
Pan met dikke bodem
Knoflookpers


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Venkel wortel soep met dille pesto

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 30 minuten Total Time: 45 minuten

Ingredients

  • 2 venkelknollen
  • 2 winterwortels
  • 1 grote ui
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 150 ml slagroom
  • 1 liter water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 klontje roomboter
  • 15 gram verse dille
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1eetlepel groene olijven
  • 50 gram amandelen
  • 150 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook

Instructions

1

Snij de venkel in grote stukken.

2

Pel en schil de ui en snipper grof.

3

Was de wortels en snijd in plakjes.

4

Verwarm in een soeppan met dikke bodem de roomboter en voeg de ui en het venkelzaad toe, bak deze +/- 2 minuten.

5

Voeg vervolgens de venkel, de wortel en een klein laagje water toe en bak het +/- 5 minuten.

6

Voeg vervolgens de rest van het water toe.

7

Verkruimel de bouillonblokjes in de soep en laat de soep +/- 20 minuten rustig koken.

8

Ondertussen kan de pesto gemaakt worden. Pak hiervoor de keukenmachine.

9

Hak dille en olijven fijn.

10

Hak de amandelen fijn.

11

Pel en pers de knoflook uit.

12

Voeg alle ingrediënten incl. olijfolie samen in de keukenmachine en maal het grof.

13

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de slagroom toe. Breng zo nodig nog op smaak met peper en zout.

14

Snij de zongedroogde tomaten in reepjes / stukjes om te gebruiken als topping.

15

Dien de venkel wortel soep op in een glas en voeg een schepje pesto toe en wat tomaten reepjes.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.