Linzencurry met paddestoelen
Een heerlijke en voedzame vegetarische en veganistische linzencurry met paddestoelen. Een makkelijk en snel recept wat je zo op tafel hebt gezet.
Deze linzencurry is een echte verwarmende en gezonde maaltijd die ook nog eens snel op tafel staat. Ik maak hem dan ook regelmatig, waarbij ik de groenten topping regelmatig varieer. Nu het herfst is heb ik deze variant van linzencurry met paddestoelen gemaakt. Ik heb zelf gekozen voor een combinatie van kastanje champignons met oesterzwammen, maar uiteraard kun je zelf variëren met paddestoelen soorten. Bij een curry is het altijd erg lekker om naanbrood te serveren. Dit kun je uiteraard kopen, maar zelfgemaakt is nog vele malen lekkerder en helemaal niet zo moeilijk. Probeer het maar eens volgens dit recept van spelt naanbrood.
Het maken van de curry
Voor het maken van curry met rode linzen heb je een flinke pan met dikke bodem nodig. Zelf ben ik helemaal fan van deze pannen van Le Creuset die ik dan ook vaak voor dit soort gerechten gebruik.
Benodigde keukenmaterialen:
– Champignonborstel
– Pan met dikke bodem
– Koekenpan
– Koksmes
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan met dikke bodem. Snipper de ui en de knoflook en fruit beide tot ze glazig zien. Voeg het mosterdzaad toe en bak mee tot ze beginnen te poppen. Voeg daarna de currypasta toe en bak deze 2 minuutjes mee. Voeg de linzen, de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat het op een laag vuur 20-25 minuten pruttelen, tot de linzen gaar zijn en het meeste water door de linzen is opgenomen of verdampt. Roer af en toe even door. Zijn de linzen nog niet gaar maar koken ze al droog? Voeg dan nog een klein scheutje water toe en laat verder pruttelen. Zet ondertussen een grote koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie op redelijk hoog vuur. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Bak de champignons en oesterzwammen in 7 a 8 minuten bruin terwijl je ze regelmatig omschud. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de verse koriander (of peterselie als je niet van koriander houd) grof. Serveer de linzencurry met paddestoelen met de verse koriander of peterselie.Linzencurry met paddestoelen
Ingredients
Instructions
Geen reacties