Bonenstoof met boerenkool

Een heerlijke en makkelijke bonenstoof met rode kidneybonen, boerenkool en een zachtgekookt eitje. Een gezond en vegetarisch hoofdgerecht.

Bonenstoof met boerenkool

Een heerlijke en makkelijke bonenstoof met rode kidneybonen, boerenkool en een zachtgekookt eitje. Een gezond en vegetarisch hoofdgerecht.

Deze vegetarische bonenstoof is een makkelijk eenpansgerecht voor een doordeweekse dag. De meeste tijd ben je kwijt aan het stoven van de boerenkool. Zelf maak ik erg graag variaties op deze bonenstoof. Ik varieer dan met de bonen en het soort groenten wat in het seizoen is. In plaats van boerenkool kun je bijvoorbeeld ook erg goed snijbiet, spinazie of tuinmelde gebruiken. In plaats van een zachtgekookt ei kun je het ei ook laten stoven in de bonenstoof. Dat maakt het recept nog wat makkelijker en sneller. Voorbeelden hiervan zijn deze shakshuka van tuinmelde, oranje paprika en geitenkaas en deze eieren en snijbiet in tomatensaus.

Boerenkool recepten

Boerenkool is een heerlijke en winterse groente die erg gezond is. Helaas wordt deze groente nog vaak ondergewaardeerd en maken we er daarom meestal alleen boerenkool stamppot van. Maar boerenkool heeft zoveel meer in zich. Zowel rauw, licht geblancheerd als langer gestoofd is boerenkool lekker. Ook krokant bakken of frituren is zeker het proberen waard. Lekkere en verrassende recepten met boerenkool zijn bijvoorbeeld deze vegetarische bieten stamppot met boerenkool en augurk en deze boerenkool ceasarsalade met kip.

Bonenstoof met boerenkool

By Anna Kaptein Serves: 2 - 3 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 500 gram rode kidneybonen
  • 200 gram fijn gesneden boerenkool
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 3 - 4 eieren
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Instructions

1

Laat de kidneybonen minimaal 12 uur van te voren weken in ruim water. Als je kidneybonen uit blik of pot gebruikt hoeft dit niet.

2

Kook daarna de kidneybonen in ruim water (ze nemen veel vocht op) gaar. Als je kidneybonen uit blik of pot gebruikt hoeft dit niet.

3

Zet een wok met 1 eetlepel zonnebloemolie op het vuur.

4

Snipper de ui en de knoflook.

5

Voeg de ui samen met de komijn en de chilivlokken toe en fruit een paar minuten aan. Voeg daarna ook de knoflook toe en fruit 1 minuut mee.

6

Doe de tomatenblokjes ook in de wok en breng aan de kook.

7

Zet het vuur laag en voeg de boerenkool toe. Laat de boerenkool 20 minuten in het tomatenmengsel stoven. Voeg zo nodig een beetje water toe.

8

Kook de eieren tot ze nog net zacht zijn.

9

Breng het boerenkool tomatenmengsel op smaak met zout en peper en voeg de kidneybonen toe.

10

Laat het geheel weer goed warm worden en serveer met de zachte geitenkaas in stukjes erover heen gebrokkeld en het zachte eitje.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.